Semasa

‘Pmergianmu Ditngisi..’ Nazirul Dijmput IIahi, Hasrat DiijabkabuIkn Tldak Kesmpaian.

Machang : Hasrat seorang lelaki untuk mendirikan rumahtangga pada tahun hadapan setelah melangsungkan pertunangan pada oktober lalu tldak kesmpaian apabila dia terlibat kemaIangan di Pu ncak Alam dan disahkan mninggaI dunia.

Pemerg1an mngsa Muhammad Nazirul Hazim,29, yang berasal dari Kampung Temangan Machang Kelantan ini mengun dang piIu ramai pihak terutama keluarga, tunangnya serta sahabat handai yang mana arwh amat dikenali dan disenangi ramai.

Prginya seorang insan yang sangat baik dalam usia muda pengurusan jnazah dilakukan oleh Unit Pngurusan Jnazah dibawah kendalian Mr Wan Cai Official yang turut diurusakan sama oleh UKVJ HQ,VJGM dan UKVJ Kelantan.

Sbak Iuahan kakak dan insan insan yang mengenali arwh ” K.ngah tak banyak kenangan dengan cik,Kak ngah tak banyak gambar dengan cik .tapi k.ngah sungguh rindu k.ngah rindu nak dengar cik cakap nak b0rak nak dengar ayat2 keIakar dari muIut cik tp semalam k.ngah tengok cik terbu jur ka ku..keIu Iidah xde kata kata.

Kak ngah nak ucap sungguh k.ngh rindu.. alfatihah buat Muhammad Nazirul Hazim bin Omar. SIAPA2 YANG MENGENALI ARWH..JIKA ARWH ADA BERHU.TANG DENGAN SESIAPA BOLEH WASAP SAYA UNTUK TUNTUT HU TANG ARWH.

JIKA ARWH ADA SKlT KAN HATI SIAPA2 SAYA M0HON M4AF KAN AWRH YE DAN SAYA MINTAK JASA BAIK ANDA SEMUA SDEKAHKAN ALFATIHAH BUAT ARWH HALAL KAN MAKAN MINUM DIA YE, D0A KAN PERJALANAN ARWH DI PERMUDAHKN INSYAALLAH AMMIINN2 – Puan Hidayah.


Alhamdulillah arwh seIamat dikeb umi sama sama kita sdekah Al-Fatihah untuk arwh sepupu saya Muhammad nazirulhazim bin omar.

Al-Fatihah ya Allah ya tuhanku am punilah dia. Rahma tilah dia maa fkanlah dia muliakanlah kemat1annya lapangkanlah ku.burya jadikanlah syurga sebagai gnti tempat tinggalnya semoga arwh di tempatkan di kalangan orang orang yang beriman- Nor Zulaikha Ammarayie.

Jnazah dikebu mikan diTanah Perkburan Islam Gan Temangan Machang, Begitu ramai ahli keluarga dan kenalan arwh yang hadir memberi pengh0rmatan terakhir.

Semoga Allahyrham Muhammad Nazirul Hazim Bin Omar tenang dirumah abadinya, diberi keku atan buat keluarganya serta tunang tersayang, yang maha esa lebih sayangkan Abg Cik. Al fatihah

Sumber: puan hidayah