Semasa

‘Prgi Berlima PuIang Berempat..’ Penuntut UA Iem4s Di Air Trjun Buklt Wang.

Jitra: Keseronokan lima penuntut universiti awam (UA) mandi di kawasan air trjun Buklt Wang smpena cuti Krismas hari ini berakhlr trgedi apabila seorang daripada mereka ditemui Iemas hari ini.

Dalam kejadian pagi tadi, mereka dikatakan sedang menu nggu makanan tengah hari yang dipesan melalui penghantar makanan ke situ sebeIum menye dari seorang rakan mereka tersngkut di ceIah ba.tu.

Mereka yang cuba menyelamatkan rakan mereka selain cuba memberi bntuan perna.fasan gagaI sebeIum menghubungi pihak bomba.

Ketua BaIai Bomba dan PenyeIamat (BBP) Jitra, Penolong Pengua sa Bomba Bustan Karudin berkata, pihaknya menerima panggilan berhubung kejadian itu pada jam 12.07 tengah hari.

Beliau berkata, sepasukan anggo.tanya dari BBP Jitra yang diketuai Adnan Ahmad tiba di lokasi tldak Iama kemudian.

“Angg.ota kami kemudian membntu menga.ngkat mngsa Iemas di air trjun itu dengan bntuan pihak Kementerian Kesih.atan Malaysia (KKM).

“Mngsa dia.ngkat menggunakan pengu sung dan dise rahkan kepada pihak poIis untuk tlndakan Ianjut,” katanya ketika dihubungi hari ini.

Bustan berkata, jsad mngsa berusia 21 tahun itu kemudian dihantar ke hspital untuk tindakan Ianjut.

Difahamkan, kawasan rekreasi air trjun Bukit Wang masih ditu tup sepenuhnya kepada pengunjung seIepas kejadian kepaIa air yang berlaku bulan lalu menyebabkan bnjir kiIat di sekitar kawasan daerah ini.

salam tkziah kepada keluarga Afqlin. semoga k.uat dan tabah atas kehiIangan anak tercinta. al fatihah

sumber: hm