Semasa

Prgimu Ketika Mncari Rzeki..’ Syafiq Farhan MninggaI Tercmpak Di Bahu Jalan.

Gombak: Penjawat awam mninggaI dunia selepas motosikal ditun.ggangnya terba.bas dan tercmpak di bahu jalan di Jalan Sungai Tua-Ulu Yam dari arah Batang Kali menghala ke Sungai Tua, dekat sini, semalam.

Dalam kejadian jam 7.50 pagi itu, malngsa, Muhammad Syafiq Farhan Mohd Sufiee, 29, disahkan mninggaI dunia di lokasi kejadian akibat prah di kepala.

Ketua PoIis Daerah Gombak Asisten Komisioner Zainal Mohamed Mohamed berkata, si.asatan awal mendapati mngsa menunggang motosikal Honda Wave bersendirian dari arah Batang Kali menghala ke tempat kerja di Kuala Lumpur.

“Sebaik tiba di lokasi kejadian, motosikal ditunggang mngsa hiIang kawaIan sebelum terbab as menyebabkannya terjtuh serta tercmpak di atas bahu jalan di sebelah kiri.

“Akibat kemaIangan itu, mngsa mengalami kecede raan truk pada bahagian kepala dan disahkan mninggaI dunia oleh pasukan perubatan dari Hspital Selayang yang berada di lokasi kejadian,” katanya dalam kenyataan, hari ini.

Zainal berkata, myat mngsa dibawa ke Jabatan Perubatan F0rensik Hspital Selayang untuk pr0ses bdah si.asat.

“KemaIangan itu mengakibatkan motosikal mngsa r0sak di bahagian kiri depan hingga belakang.

“K.es itu disia sat mengikut Seksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan (APJ) 1987.

“Orang ramai yang mempunyai makIumat berhubung kejadian itu diminta menghubungi pegawai penyi asat trafik, lnspektor Mohd Shaifuddin Mohd Nordi talian 0176645812 untuk tindakan lanjut,” katanya.

Sumber: hm