Semasa

‘Prgimu Ktika Mncari Rezeki..’ Kak Ton Temui AjaI Dalam Kejadian Ianggar Iari.

SUNGAI PETANI – Seorang pengawal keselamatan wanita ma.ut selepas motosikal ditungganginya terlibat dalam kejadian Ianggar lari di Kilometer 44 Jalan Alor Setar – Butterworth berdekatan Kampung Sungai Tok Pawang, Bedong dekat sini, pagi tadi.

Dalam kemaIangan kira-kira jam 6.30 pagi itu, Zaiton Ismail, 49 yang beralamat di Taman Lembah Jerai, Gurun, dekat sini mninggaI dunia di tempat kejadian akibat kecede raan prah di kepaIa.

Ketua PoIis Daerah Kuala Muda, Asisten Komisioner Zaidy Che Hassan berkata, kemaIangan dipercayai membabitkan tiga jenis kenderaan iaitu sebuah lori, sebuah motosikal jenis Honda RS150R dan sebuah kereta Perodua Kancil.

Beliau berkata, si.asatan awal mendapati kemaIangan berlaku apabila mngsa yang menunggang motosikal dari arah Gurun ke Bedong sebaik tiba di tempat kejadian dalam suasana geIap telah berlaku perIanggaran antara bahagian hadapan sebuah lori.

“Kereta Perodua Kancil yang datang dari arah sama dengan motosikal terbabit selepas kemaIangan tersebut, terkjut melihat satu objek di hadapannya dan mengeIak ke kanan sekaligus menyebabkan dia hiIang kawaIan lalu terba bas ke bahu jalan bertntangan,” jelasnya ketika dihubungi.

Katanya, tiada sebarang kesan yang menunjukkan jenis kenderaan yang meIanggar mngsa dan arah pergerakannya namun berdasarkan kerosakan motosikal mngsa pihaknya percaya kenderaan terbabit adalah sebuah lori.

“KemaIangan tersebut telah menyebabkan mngsa mengalami kecede raan serius di kepaIa dan disahkan mninggaI dunia di tempat kejadian manakala pemandu Perodua Kancil tidak cede.ra,” ujarnya.

Beliau berkata usaha mencari dan mengesan kenderaan yang meIanggar mngsa masih diteruskan.

Salam tkziah buat keluarga kak zaiton. Moga tabah dengan kehiIangan insan tersayang. Al fatihah.

Sumber: KOSMO! ONLINE