Semasa

‘Prginya Abg Ramli..’ Pmandu Van KiIang MninggaI Rmpuh Blkang TreIer Otw Ambil Pkerja.

ALOR SETAR – Seorang pemandu van kilang yang dalam perjalanan mengambil penumpang m.aut selepas mermpuh belakang treIer di Jalan Tlkam Batu, Kota Kuala Muda, pada Ahad.

Ketua PoIis Daerah Kuala Muda Asisten Komisioner Zaidy Che Hassan berkata, Ramli Abdul Aziz, 56, maut di tempat kejadian akibat kecede.raan prah di bahagian kepala.

“Dalam kejadian pada kira-kira 5.50 pagi itu, mngsa sedang dalam perjalanan dari arah Tlkam Batu menghala ke Kota Kuala Muda dipercayai untuk mengambil penumpang.

“Sampai di lokasi kejadian, mngsa tidak sempat mengeIak dan terus meIanggar belakang treIer yang sedang keluar dari slmpang dan berada di bahagian kiri jalan setelah selesai menurunkan barang muatan batu,” menurutnya dalam kenyataan, pada Ahad.

Beliau berkata lmpak kemaIangan itu menyebabkan mngsa m.aut di tempat kejadian manakala pemandu treIer yang berumur 31 tahun tidak mengalami sebarang kecede.raan.

“Myat mngsa telah dihantar ke Hspital Sultan Abdul Halim, Sungai Petani untuk pr0ses bdah si.asat dan ke.s disi.asat di bawah Sksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987,” katanya.

Sumber: Bernama