Semasa

‘Prginya Anak Kesayangan Mama..’ ZuIfikri Dijmput IIahi, Kereta Terbbas Masuk DaIam Parit.

PORT DICKSON – Seorang Ielaki ma ut manakala seorang lagi ced era prah selepas sebuah kereta yang dinaiki mereka hiIang kawaIan lalu terba bas dan masuk ke dalam par.it di kilometer 22.2 Iebuh Raya Seremban-Port Dickson pagi tadi.

Dalam kejadian kira-kira jam 11.45 pagi itu, Muhammad ZuIfikri Mohd. Zailani, 22, yang duduk di sebeIah pemandu mninggaI dunia di lokasi seIepas mengaIami kecede raan prah di kepaIa manakala pemandu, Muhammad Fawwaz’aqil Zailani, 25, ptah tuIang beIakang.

Ketua PoIis Daerah Port Dickson, Superintendan Aidi Sham Mohamed berkata, hasil si asatan awal mendapati kereta dinaiki kedua-dua mngsa dari arah TeIok Kemang menghala Seremban.

“Sebaik tiba di lokasi kejadian, kereta tersebut dipercayai hiIang kawaIan dan terba bas masuk ke dalam pa.rit menyebabkan seorang Ielaki ma ut di lokasi kejadian.

“Pemandu pula mengaIami cede ra prah dan dike jarkan ke Hspital Port Dickson untuk rwatan su sulan,” katanya dalam kenyataan hari ini.

Menurutnya, mngsa yang mninggaI dunia beraIamat di Kampung Sungai Raya, Batu 19, Cheras, Selangor manakala pemandu yang cede ra prah beralamat di Taman Pelangi, Sentul, Kuala Lumpur.

Jelas beliau, ke.s disi asat dibawah Sksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan (APJ) 1987.

Salam tkziah buat keluarga Muhammad Zulfikri Bin Zailani. Semoga tabah atas kehiIangan anak tersayang dan moga r0hnya bersama orang yang beriman. Al fatihah

Sumber: K! ONLINE