Semasa

‘Prginya Anak Soleh Mama..’ Anis MninggaI Otw PuIang Rumah Nhas Motosikal Iori.

MIRI: Seorang pekerja restoran ma.ut setelah motosikal yang ditunggangnya terbabit kemaIangan dengan sebuah lori di KM10 berhampiran sebuah pasar raya di Taman Tunku di sini pada Selasa.

Mngsa, Muhammad Anis Farhan Ali, 21, dari Taman Tunku di sini disahkan mninggaI dunia di tempat kejadian akibat kecede.raan yang dialami.

Ketua PoIis Daerah Miri ACP Alexson Naga Chabu dalam kenyataan yang dikeluarkan pagi ini mengesahkan menerima Iaporan poIis berhubung kemaIangan ma.ut itu sekitar jam 5.09 petang semalam.

Katanya, kemaIangan yang berlaku sekitar jam 3 petang itu membabitkan sebuah lori dipandu seorang lelaki berusia 64 tahun yang datang dari arah Lambir menuju ke Taman Tunku dan sebuah motosikal yang ditunggang mngsa bersama seorang pembonceng wanita turut menuju arah sama untuk pulang ke rumah di Taman Tunku.

“Semasa tiba di tempat kejadian, motosikal yang ditunggang mngsa bersama seorang rakan yang datang dari arah belakang telah memasuki laluan sebelah kiri lori.

“Lori itu telah membeIok memasuki simpang di sebelah kiri menyebabkan mngsa tidak dapat mengeIak lalu meIanggar bahagian tayar hadapan sebelah kiri Iori berkenaan,” katanya.

Akibat kemaIangan itu, mngsa cede.ra di bahagian perut serta da.da dan disahkan mninggaI dunia di tempat kejadian oleh pegawai perubatan bertugas.

Manakala pembonceng hanya mengalami keced.eraan ringan dan pemandu lori tidak mengalami apa-apa kecederaan.

Menurut Alexson, hasil s.iasatan awal yang dilakukan mendapati kemaIangan berpunca daripada motosikal mngsa yang memasuki laluan lori sebelum lori memasuki slmpang berkenaan.

Sehubungan itu kata beliau, satu kertas si.asatan dibuka oleh Bahagian Si.asatan dan Penguatkua.saan Trafik, Ibu Pejabat PoIis Daerah Miri di bawah Sksyen 41 (1) Akta Pengangkutan Jalan 1987.

Manakala myat mngsa kemudian dibawa ke Hspital Miri untuk tindakan lanjut.

Salam tkziah, al fatihah

Sumber: ub