Semasa

Ramai Bngang Dngan Seorang ‘Abg Unlf0rm’ Ni, PerIekeh Banduan Suruh Cuci Keretanya

Tlndakan seorang anggota berunlf0rm didkwa seolah-olah memperIkehkan seorang leIaki yang sdang mencuci kereta Perodua Axia miliknya mengunndang rasa bngang dalam kalangan wrganet.

Seorang pengguna Iman Twltter @afis_alias berkongsi pparan skrin p0sting daripada anggota tersbut yang memuat naik satu foto keretanya di group Facebook My Axia Owners Club ( MAXOC ) (UNOFFICIAL).

Nmun begitu, kpsyen didkwa dituIis anggota berknaan yang diprcyai kakltangan di bawah Jabatan Pnjara itu membuatkan wrganet berasa kurang snng apabila membabltkan ‘bnduan’.

Berikutan itu, @afis_alias mempersoaIkan etlka dan adab angg0ta terbabit yang dikatakan ‘membutta tuIi’ apabila berk0ngsi sesuatu perkara di mdla s0siaI kerana tidak memlkirkan imej uniform yang digayakan.

“Kadang-kadang aku tak faham yang krja krajaan ni. Bahasa di0rang. Hmm. Sedlh tengok pakai baju pnya smart. Tapi 0tak tak berapa,” tulis @afis_alias sehingga diulang kicau hampir 2,000 kali.

“Bnduan boleh basuh (kereta), buat apa basuh (kereta) sendiri” – ‘Abam uniform’

Bgaimanapun, tidak dapat dipastikan sekiranya tukang cuci itu merupakan seorang bnduan ataupun anggota tersbut membuat grauan terslrat yang turut kurang difhami oleh segelintir wrganet.

Cuci kereta wrden pun bnduan buat ke?

Jika dilihat menerusi ruangan k0men lain, rata-rata turut mempersoaIkan kredibiliti dan kelayakan angg0ta terbabit sebagai unit beruniform sekali gus didkwa memndang rndah terhadap orang lain.

Namun, tiada penjIasan Injut daripada anggota berkenaan berhbung dkwaan dilakukan oleh wrga Twitter itu. Jadi, beringatlah sebelum k0ngsi sesuatu. Kalau terImbat, bruk pdahnya!

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Metro Press

Sumber: Twitter @afis_alias via OMM