Semasa

‘Ratusan lndividu Mngiringimu..’ Jnazah Adibah Noor Selamat Dikebumikan.

Jnazah arwh Adibah Noor dibawa ke tanah perkburan untuk dikeb.umikan selepas selamat disembahyangkan di Masjid Al-Ansar sebentar tadi.

Menurut Iaporan semasa AWANI dan BERNAMA, jnazah akan dikeb.umikan di Tanah Perkburan Islam Taman Keramat Permai, Keramat hari ini.

Pemerg1an arwh yang pulang ke Rahm4tullah hari ini sangat mendapat perhatian ramai, khususnya pihak media, ahli keluarga dan orang awam.

Menurut Iaporan ringkas AWANI sebentar tadi, suasana di tanah perku.buran itu agak tidak Iengang dengan kunjungan ramai pihak.

Difahamkan, kira-kira ratusan individu hadir ke sana bagi mengiringi dan menyaksikan pengebu.mian jnazah arwh.

Sebelum itu, ketika sekitar pr0ses solat jnazah dilakukan, wakil keluarga mem0hon kepada orang awam agar mema.afkan saIah siIap yang mungkin pernah dilakukan arwh.

Memetik Iaporan ringkas AWANI, wakil keluarga itu juga turut memohon agar orang awam yang mengenalinya menghalalkan segala urusan sepanjang arwh hidup.

Terdahulu, majlis bacaan Yaasin turut dianjurkan oleh pihak Masjid Al-Ansar, Taman Keramat yang menjadi tempat persinggahan terakhir arwh.

Iaporan ringkas dari semasa ke semasa dimuat naik oleh pemberita AWANI dan BERNAMA di lokasi kejadian.

Video:

Sebagai ibu atau bapa, pasti tidak mahu melihat anak pergi meninggalkan dunia terlebih dahulu.

Kelihatan ayah kepada Allahyarhamah #AdibahNoor, Pakcik Mohamed Omar di Masjid Al-Ansar menyertai bacaan Yassin untuk anaknya. #MengenangAdibahNoor @501Awani pic.twitter.com/wSnQUP0IAn

— Firdaus Azil (@FirdausAzil) June 19, 2022