Semasa

Sambil Tenangkan Anak Lain, Bapa Tabah Lihat Yang Sulung Tercampk Ke Longkang

Perjalanan sebuah keluarga untuk menghadiri kenduri perkahwinan sanak saudara di ibu kota bertukar peristiwa p4hit. ‘M4lang tak berbau’, sebuah kenderaan MPV Vellfire dinaiki 6 sekeluarga telah bertembvng dengan sebuah pacuan empat roda yang meluncur laju ketika lampu hijau.

Dalam sekelip mata sahaja, si isteri dan 3 anak yang lain menemui aj4l di tempat kejadian. Manakala pemandu dan juga 2 anak lain terselamat dan hanya mengalami keceder4an ringan selain masih cukup terkejvt dengan n4has di susur ke Lebuh Raya CSR itu.

Sambil Tenangkan Anak Lain, Bapa Tabah Lihat Yang Sulung Tercampak Ke Longkang 2

Sambil Tenangkan Anak Lain, Bapa Tabah Lihat Yang Sulung Tercampak Ke Longkang 3

Dalam satu rakaman orang awam, si bapa Mohd Nazri dilihat tenang memeluk 2 orang anaknya tersebut sambil menyaksikan individu lain bantu mengangkat j4sad puteri sulungnya selepas terc4mpak dalam longkang. Ketika ditemui orang ramai, lelaki tersebut masih lagi boleh menceritakan apa yang berlaku selain berharap ada keadilan untuk mereka.

Sambil Tenangkan Anak Lain, Bapa Tabah Lihat Yang Sulung Tercampak Ke Longkang 4

Sambil Tenangkan Anak Lain, Bapa Tabah Lihat Yang Sulung Tercampak Ke Longkang 5

Sambil Tenangkan Anak Lain, Bapa Tabah Lihat Yang Sulung Tercampak Ke Longkang 6

Difahamkan, pemandu kenderaan pacuan empat roda turut mengalami keceder4an ringan. Namun akhirnya didapati lelaki berkenaan memandu dalam keadaan mengambil bahan terl4rang menerusi ujian air kenc1ng yang dibuat.

Individu yang terkorban adalah suri rumah Raihan Mohamad, 43 serta 3 anaknya iaitu Ahda Dalili Mohd Nazri, 14, Ahmad Muaz, 7, dan Ahda Imtinan berusia 4 tahun. Menurut laporan polis, svspek yang mengalami keceder4an ringan terbabit malah didapati positif bahan terl4rang seperti opi4te, amphet4mine dan meth4mphet4mine.

Sambil Tenangkan Anak Lain, Bapa Tabah Lihat Yang Sulung Tercampak Ke Longkang 7

Sambil Tenangkan Anak Lain, Bapa Tabah Lihat Yang Sulung Tercampak Ke Longkang 8