Semasa

Sampaikan Berita Ada UIar Sawa, Ramai Harap TV3 Ambil Adik Ni Jadi Pemberita

Selalunya pembaca berita ini sinonim dengan orang dewasa dan tidak pernah ada lagi kanak2 yang membacakan berita walaupun hanya jawatan wartawan lokasi tetapi bila budak2 yang memberikan berita akan membuatkan ramai yang geli hati.

Terkini, satu video yang telah tular beberapa hari ini apabila video tersebut adalah video rakaman seorang budak lelaki yang sedang memberitahu tentang kemunculan seekor ular sawa yang teramat besar dalam sebuah longkang di tempat kediamannya.

Bukan berita itu yang lawak tetapi cara penyampaian berita oleh adik tersebut yang membuatkan sesiapa menontonnya akan turut tergelak. Dengan atonasi dan penceritaan yang seakan2 wartawan lokasi itu membuatkan berita itu menjadi gempar.

Sejak ianya dimuatnaik di aplikasi Facebook milik adik lelaki tersebut, video tersebut telah ditonton beratus ribu kali dan juga ramai yang turut berkongsi video tersebut di facebook masing2 kerana teruja melihat adik itu yang seakan wartawan sebenar memberikan berita.

Video:

Menjengah ke ruangan komen pula, ramai netizen yang meninggalkan komen bahawa budak lelaki itu berbakat untuk menjadi wartawan kerana masih kecil pun bakatnya itu memang menyerlah.

Komen Netizen: