Semasa

‘Sbaknya Tgk..!’ Raisuddin Dpt Kjutan Hari Jadi, lsteri Bawa ‘kembar’ Arwh Siti Sarah.

Penyanyi dan pelakon era 80-an, Raisuddin Hamzah menerima kjutan istimewa daripada isterinya Siti Fatimah Suberi sempena ulang tahun kelahiran yang disambut baru-baru ini.

Kjutan tersebut adalah kehadiran seorang wanita persis wajah anaknya, Allahyrham Siti Sarah yang menghmbuskan nfas terakhir akibat C0vld-19 pada Ogos tahun lalu.

Menerusi satu perkongsian video di laman Instagram, Siti Fatimah atau mesra dipanggil Makder berkata, suaminya sudah lama berhasrat untuk bertemu selepas wanita bernama Emy itu tular di media sosial.

“Masa mula2 orang kata muka dia sama dengan arwh, suami ada bagi tau teringin sangat nak jumpa dengan Emy ni. Nak bawa jumpa tapi masih beIum berkesempatan di atas faktor masing2 slbuk,” tulisnya hari ini.

Justeru sempena hari lahir ke-66, dia berjaya menunaikan hasrat Raisuddin dengan menjemput wanita berkenaan ke rumah bagi meraikan bersama ahli keluarganya termasuk anak-anak Allahyrham.

“Sempena hari lahir kita bawa Emy untuk meraikan sekali hari lahir bersama2 dengan kami semua. Terima kasih pada family dan rakan2 yang hadir untuk meraikan hari lahir abah (suami).

Video:

“Terima kasih jugak untuk Emy dan keluarga yang sudi terima pelawaan kami,” ujarnya yang meneruskan legasi perniagaan Allahyrham.

Video berdurasi hampir dua minit itu memaparkan reaksi terkjut Raisuddin apabila melihat ‘kembar’ arwh anaknya yang membawa sebiji kek selain momen berbual mesra antara kedua-dua beIah pihak.

Video:

Melihat pada ruangan komen, rata-rata netizen meluahkan rasa sbak terutama ketika melihat wajah anak-anak Allahyrham dengan menyifatkan kehadiran Emy dapat menjadi pengu.bat rindu orang ramai.

Menangls tengok!

Anak arwh tenung Iama…

Allahyrham Siti Sarah yang ketika itu sarat hamil tujuh bulan terpksa ditldurkan sebelum menjalani pembdahan bagi melahirkan bayl keempatnya.

Namun, arwh pergi mninggaIkan suami yang juga pelawak Shuib Sepahtu dan empat cahaya mata iaitu Uwais Alqarni, 11, Dzahira Talita Zahra, 9, Ariq Matin, 7, serta Ayash Affan yang kini berusia sembilan bulan.

Sumber: Instagram Makder, omm