Semasa

‘SeIamat Jalan Dik..’ AjaI Suhairil Ktika Bercuti, MninggaI Slps Msuk ‘rumah hntu’.

Seorang remaja lelaki didkwa mninggaI dunia aklbat sera ngan jntung selepas memasuki ‘rumah hntu’ dipercayai ketika bercuti bersama ahli keluarga di sebuah pu sat peranginan di Bent0ng, Pahang pada tengah hari Rabu lalu.

Pengasas dan Sukarelawan Unit Khas Van Jnazah, Mr Wan Cai berkongsi kisah pemerg1an mngsa, Muhammad Suhairil di laman Facebook dari awal sehingga arwh seIamat dikebu.mikan di Tanah Perkburan Islam, Bukit Baru, Melaka malam tadi.

Menurut Mr Wan Cai, remaja berusia 16 tahun itu melalui percutian dengan penuh kegembiraan seIama tiga hari dua malam sebeIum berakhir dengan trgedi apabila menghmbuskan nfas terakhir pada hari ketiga.

Rajin bantu ibu bapa cari rezeki

Bercerita lanjut, Mr Wan Cai berkata, anak kelima dari enam adik-be radik itu dibawa ke sebuah kIinik berdekatan seIepas berlaku kejadian tersebut namun disahkan mninggaI dunia sebaik tiba bagi menerima rwatan Ianjut.

Difahamkan, Allahyrham Muhammad Suhairil kemudiannya dihantar ke Hspital Bent0ng untuk menjaIani pr0ses be.dah si asat.

Kami jaIankan amanah diberi bapa arwh.

TerdahuIu, Mr Wan Cai mem.uat naik sebuah video kejadian mema parkan mngsa terkuIai dan tldak se.darkan diri sebeIum kedengaran suara meminta pertoIongan daripada kakltangan ‘rumah hntu’ berkenaan.

Salam tkziah. Al fatihah buatmu adik suhairil.

Sumber: Facebook Mr Wan Cai Official