Semasa

‘Selamat JaIan Syurgaku..’ lbu Dijmput IIahi Kereta Dipndu Anak Tak Iepas Memotong.

Kuala Krai: Seorang ma ut, manakala sembilan lagi termasuk kanak-kanak berusia dua tahun cede ra apabila sebuah kereta bertmbung dengan kenderaan pelbagai guna (MPV) di Kilometer 106.1 Jalan Kota Bharu-Gua Mu sang dekat Sungai Sam di sini, pagi hari ini.

Ketua PoIis Daerah Kuala Krai Superintendan Suzaimi Mohammad berkata, mngsa yang ma ut itu adalah seorang wanita wrga emas dikenali sebagai Eshah Ismail, 70, yang menaiki MPV jenis Naza Ria.

Menurutnya, sembilan yang lain membabitkan tiga lelaki dan tiga wanita juga menaiki Naza Ria mengalami kecede raan, manakala pemandu dan dua penumpang Proton Suprima termasuk kanak-kanak mengalami kecede raan di bdan.

“Pada 6.50 pagi tadi, kami menerima panggilan kece masan berhubung kemaIangan yang berlaku membabitkan dua kenderaan dan terdapat seorang mngsa mninggaI dunia di lokasi kejadian.

“Si asatan awal mendapati Proton Suprima yang dipandu angg ota tntera berusia 31 tahun dari arah Kota Bharu menghala ke Gua Mu sang.

“Setibanya di lokasi kejadian, secara tiba-tiba MPV dipandu lelaki berusia 48 tahun yang datang dari arah bertntangan cuba mem0tong kenderaan lain, namun gagaI berbuat demikian dan menyebabkan berlakunya pertmbungan antara kenderaan terbabit.

“Ibu pemandu berkenaan yang berada di belakang tempat duduk pemandu disahkan mninggaI dunia di lokasi kejadian aklbat kecede raan di kepaIa,” katanya ketika dihubungi di sini, hari ini.

Suzaimi berkata, mngsa yang ma ut dan cede ra dihantar ke Hspital Sultan Ismail Petra, Kuala Krai.

“Ke.s disi asat mengikut Sksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987,” katanya.

Salam tkziah. Semoga keluarganya tabah atas kehiIangan ibu tersayang. Al fatihah

Sumber: hm