Semasa

‘Selamat Jalan Anakku Syg..’Adik Shafeena MninggaI Ketika Keluar Beraya Bsama Rakan.

Alor Gajah: Seorang remaja m.aut manakala rakannya ced era selepas motosikal dinaiki mereka meIanggar kereta ketika keluar beraya dalam kejadian di Jalan Kampung Tengah, Kuala Sungai Baru, di sini, petang semalam.

Kejadian jam 5.30 petang itu menyebabkan mngsa, Nurul Shafeena Mohd Hasmawi ma.ut di tempat kejadian selepas Yamaha 135LC ditunggang rakannya, Nurul Atiqah Musa meIanggar Toyota Corolla dipandu pesa.ra tentera berusia 77 tahun.

Ketua PoIis Daerah Alor Gajah Superintendan Arshad Abu berkata, kedua-dua mngsa berusia 15 tahun itu adalah pelajar Sekolah Menengah Kebangsaan Rahmat di Kuala Sungai Baru dan dipercayai keluar beraya.

Menurutnya, motosikal remaja terbabit dari arah Pekan Kuala Sungai Baru menghala ke Kuala Linggi, manakala kereta membeIok dari slmpang kedai runcit untuk ke Pekan Kuala Sungai Baru.

“KemaIangan berlaku apabila motosikal itu meIanggar bahagian hadapan kereta yang sedang membeIok.

“PeIanggaran itu menyebabkan pembonceng motosikal tercmpak ke hadapan sejauh 15 meter hingga prah di kepaIa dan disahkan mninggaI dunia di tempat kejadian.

“Penunggang motosikal mengalami kecede.raan di kaki dan kini dirwat di z0n merah Hspital Melaka dan keadaannya stabil,” katanya dalam kenyataan.

Arshad berkata, pemandu kereta diIaporkan tidak mengalami sebarang keced.eraan.

“S.iasatan di tempat kejadian mendapati keadaan jalan lurus, dua hala dan mempunyai slmpang untuk kedai runcit manakala keadaan cuaca adalah baik dan tidak hujan. Ke.s disi.asat mengikut Sksyen 41 (1) Akta Pengangkutan Jalan 1987.

Al fatihah.

Sumber: hm