Semasa

‘Selamat Jalan Ank Soleh..’ Syahmi Dijmput IIahi Nhas Lapan Kenderaan Tmsuk AmbuIans.

TAIPING – Seorang lelaki ma ut dalam kemaIangan membabitkan lapan buah kenderaan termasuk ambuIans di Kilometer 229.6, Iebuh Raya Utara-Selatan arah utara, tengah malam tadi.

Nhas sekitar jam 12 tengah malam itu meng0rbankan Muhammad Syahmi Ishak, 21, yang ma ut di tempat kejadian akibat kecede raan prah di kepaIa.

Ketua PoIis Daerah Taiping, Asisten Komisioner Osman Mamat berkata, si asatan awal mendapati, kemaIangan berlaku seIepas kereta jenis Proton Persona dipndu mngsa meIanggar bahagian beIakang sebuah Iori.

Katanya, peIanggaran tersebut mengaklbatkan kereta mngsa hiIang kawaIan dan terba bas sebeIum meIanggar temb0k ba tu pengha.dang jalan di sebelah kanan dan terhnti di Iorong kanan.

“Sebuah kereta jenis Honda Accord dipandu lelaki berusia 46 tahun yang juga memandu di Iorong kanan telah meIanggar kereta mngsa sebeIum berpuslng dan meIanggar sebuah ambuIans yang berge rak di Iorong kiri.

“Empat buah kenderaan lain iaitu Volkswagen, Perodua Axia, Honda City dan Honda Civic yang memandu di Iorong kanan turut bergeseI dengan kenderaan mngsa namun pada waktu berbeza,” katanya di sini hari ini.

Menurut Osman, mngsa yang cede ra prah disahkan mninggaI dunia di tempat kejadian manakala tujuh pemandu lain tldak mengalami sebarang kecede raan.

Katanya, myat mngsa dihantar ke Hspital Taiping untuk be dah si asat sebelum diserahkan kepada keluarga.

“Kenderaan terlibat telah dihantar ke Puspakom untuk pemeriksaan lanjut dan si asatan lanjut dijalankan mengikut Sksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987,” katanya.

Salam tkziah buat keluarga Muhammad Syahmi Ishak, smoga tabah atas kehiIangan anak tersayang. Moga r0hnya ditempatkan bersama para solihin. Al fatihah

Sumber: K! ONLINE