Semasa

‘Selamat Jalan Bidadariku..’ lsteri Tercinta Selamat Dikebumikan Bersama Bayi

Hulu Terengganu : Jnazah Norbibi Arisysa yang mninggaI dunia bersama kndunganya dalam kemaIangan di LPT 2 pagi semalam selamat dikebu mikan dalam suasana penuh hlba dan piIu.

Rata rata saudara dan kenalan Allahyrhamah berasa amat sdih akan kehiIangan Norbibi yang mesra dipanggil Bi.

Semoga suaminya Nasir Mamat tabah dengan du gaan yang amat berat ini, hsrat untuk menlmang cahaya mata sulung mereka tldak ksampaian bila isteri tercinta dan bay1 yang dikndungnya disahkan mninggaI dunia dalam kemaIangan trag1s itu.

Semalam Sinar meIaporkan seorang suri rumah m.aut setelah kenderaan dinaiki terba bas dalam kemaIangan di Kilometer 392.2 Iebuhraya Pantai Timur 2 (LPT2) Ajil menghala ke Buklt Bes1 pada Sabtu.

Dalam kejadian kira-kira jam 11.30 pagi itu, mngsa, Norbibi Arisysa Ab Latif, 26, yang berada di tempat duduk hadapan sebeIah pemandu disahkan mninggl dunia di lokasi kejadian.

Ketua PoIis Daerah Hulu Terengganu, Deputi Superintendan Mohd Adli Mat Daud berkata, nahas itu dipercayai berlaku setelah kereta jenis Honda Jazz dipandu suami mngsa, Nasir Mamat, 32, meIanggar Iopak air sebelum hiIang kawaIan lalu terba bas.

Si asatan awal mendapati pasangan suami isteri itu bergerak dari rumah di Batu Rakit menuju ke rumah saudara mereka di Cheneh, Kemaman bersama dua anak saudara.

Sebaik tiba di lokasi kejadian, kenderaan tersebut telah meIanggar Iopak air dan hiIang kawaIan sebelum terba bas meIanggar bes1 penghadang jalan sebeIah kanan jalan menghala ke Bukit Besi, katanya kepada pemberita, pada Sabtu.

Mohd Adli berkata, pemandu kenderaan ptah bahu sebeIah kiri manakala dua lagi penumpang iaitu Mohamad Danish Iskandar Mohd Darus, 8, ced era ringan di tangan manakala Mohamad Danish Idlan Mohd Darus, 4, mengalami cede ra ringan.

Beliau berkata, ke s itu disia sat dibawah Sksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan (APJ) 1987. Salam tkziah dan Al fatihah.

Sumber: sinar.