Semasa

‘Selamat Jalan Nizwan..’ Pmbonceng Motorsikal MninggaI Dirmpuh Pmandu 4WD Tlada Lesen.

KLANG – Seorang remaja m.aut selepas motosikal diboncengnya diIanggar dari belakang oleh sebuah kenderaan pacuan empat roda (4WD) ketika keluar dari slmpang Jalan Persiaran Masjid Sultan, di sini hari ini.

Dalam kejadian kira-kira jam 7 pagi, mngsa yang mau.t dikenali Mohammad Nizwan Mohd. Nizam,19, berasal dari Tawau, Sabah. Manakala penunggang motosikal yang juga abang iparnya, Mohd. Basri Hamdi, 46, hanya cede.ra ringan.

Ketua PoIis Daerah Klang Selatan, Asisten Komisioner Cha Hoong Fong berkata, berdasarkan si.asatan awal mendapati pemandu lelaki 4WD berusia 38 tahun dalam perjalanan ke tempat kerjanya di Zon Bebas Pelabuhan Klang (PKFZ), Pulau Indah dari Sungai Pinang.

Katanya, setiba di lokasi kejadian pemandu tersebut tldak menyedari sebuah motosikal jenis SYM VF3i 185 dinaiki dua lelaki keluar dari slmpang di sebelah kiri.

“Pacuan empat roda kemudiannya tldak sempat mengeIak lalu melanggar bahagian belakang motosikal tersebut.

“Pembonceng motosikal mninggaI dunia di lokasi kejadian akibat prah di kepala manakala penunggangnya hanya mengalami Iuka kecil. Myat mngsa telah dihantar ke Hospital Tengku Ampuan Rahimah (HTAR) di sini untuk bdah s.iasat,” katanya dalam kenyataan hari ini.

Jelas beliau, pemandu 4WD itu tldak mengalami kecede raan dan si.asatan mendapati dia tldak mempunyai lesen memandu.

Sumber: KOSMO! ONLINE