Semasa

‘Selamat Jln Bang Piko..’ Adik Terkjut Jmpa Myat Abang Iemas Sungai Tnjung Pagar.

Dungun: Mlsteri seorang pemuda yang tldak pulang ke rumah akhirnya terjawab selepas dia ditemukan Iemas di sungai di Kampung Tanjung Pagar, dekat sini, semalam.

Mohd Shafeqal Mohd Fadli , 31, yang tinggal di kawasan Perumahan Bukit Te.buk, dekat sini, ditemukan adiknya, kira-kira 12 tengah hari.

Ketua PoIis Daerah Dungun Superintendan Baharudin Abdullah berkata, sebelum kejadian, mngsa dikatakan keluar dari rumahnya, kira-kira 12 tengah hari, pada 26 Mac lalu

Menurutnya, selepas tldak pulang pada hari itu, adik mngsa yang berusia 25 tahun itu dikatakan bertindak mencari mngsa.

“Adik mngsa kemudian menjumpai motosikal milik abangnya itu berada di tepi sungai terbabit, namun gagaI menemui abangnya itu.

“Keluarga mngsa terus menyambung pencar1an itu dan sekali lagi pergi ke sungai terbabit dua hari selepas itu sebelum menemui myat mngsa dalam keadaan terbar1ng di kawasan tepi sungai,” katanya.

Baharudin berkata, berdasarkan s.iasatan, poIis percaya mngsa Iemas ketika mandi di kawasan tepi sungai terbabit.

“Mungkin pada hari pertama pencarian, ahli keluarganya gagaI menemui mngsa.

“PoIis yang menerima Iaporan bergegas ke lokasi kejadian dan s.iasatan poIis tidak menemui sebarang unsur jnayah,” katanya.

Menurutnya, myat mngsa kemudiannya dibawa ke Bilik F0rensik Hspital Dungun untuk si.asatan lanjut sebelum diserahkan kepada keluarganya untuk urusan pengebu.mian.

Sumber: hm