Semasa

‘Selamat Jln Capt Fajim..’Terkorban Dlm Nhas Udara lpoh, Capt Fikri Prah

IPOH: Seorang jurulatih penerbangan ma.ut manakala rakannya terselamat selepas pesawat ringan yang dinaiki mereka terhmpas di Jalan Sultan Nazrin Shah berhampiran Medan Gopeng di sini, malam tadi.

Mngsa yang ma.ut dikenali ialah Fajim Juffa Mustafa Kamal, 52, manakala rakannya, Muhammad Din Fikri Zainal Abidin, 62, prah.

Muhammad Din Fikri yang merupakan ketua jurulatih penerbangan dihantar ke Hspital Raja Permaisuri Bainun (HRPB) untuk rawatan lanjut.

Ketua PoIis Perak, Datuk Mior Faridalathrash Wahid berkata, pihaknya menerima makIumat kejadian itu sekitar jam 8 malam membabitkan pesawat jenis PIPER 28 yang terhmpas di lokasi kejadian.

Katanya, difahamkan pesawat tersebut berlepas dari Bats Aviation Sdn. Bhd. (BATS) dekat sini.

“Pasukan bomba yang tiba di tempat kejadian membawa keluar mngsa pertama pada jam 9.25 malam manakala mngsa yang maut pula dikeluarkan 10 minit kemudian.

“PoIis telah memaklumkan kejadian itu kepada keluarga kedua-dua mngsa yang berasal dari Semenyih, Selangor dan Bukti Damansara, Kuala Lumpur,” katanya ketika ditemui di lokasi kejadian.

Menurut beliau, si.asatan lanjut dijalankan Pihak Berkuasa Penerbangan Awam Malaysia (CAAM) bagi mengenal pasti punca kejadian.

Al fatihah

Sumber: UTUSAN