Semasa

‘Selamat Jln Ksayanganku..’lbu Pula Mnyusul Prgi Slepas 14 Jam Ank Bongsu MninggaI.

KUALA TERENGGANU – Seorang peniaga pakaian, Asmah Zakaria, 45, mninggaI dunia hari ini setelah lebih 16 jam terlibat dalam kemaIangan di KM 85, Jalan Kuala Terengganu – Kota Bahru berhampiran Kampung Alor Serdang, Setiu semalam.

KemaIangan pada jam 6.30 pagi itu turut meng0rbankan anak bongsunya, Muhammad Aidil Fitri Osman, 5, pada dua jam kemudian di Hspital Setiu.

Adik Asmah, Nurul Husna, 30, berkata, kakaknya menghmbuskan nfas terakhir ketika menerima rwatan di Unit Rwatan Rapi (lCU) Hspital Sultanah Nur Zahirah (HSNZ) di sini pada jam 12.45 tengah hari tadi.

“Suami arwh dan lima anaknya masih dirwat di w.ad hspital sama termasuk anak kelimanya (Muhammad Rafifuddin,12) yang diIaporkan masih kritikaI.

“Kesemua mereka telah dipindahkan dari Hspital Setiu ke HSNZ malam tadi,” katanya di sini hari ini.

Nurul Husna berkata, jnazah Muhammad Aidil Fitri telah selamat dikebu mikan di Tanah Perkburan Islam Kampung Bangg0l Pauh, Kuala Nerus selepas solat Isyak semalam.

Tambahnya, jnazah Asmah juga akan dikebu mikan di tanah perku buran sama pada hari ini.

“Sebelum kejadian, kakak (Asmah) memaklumkan mahu bergerak pulang ke kampung pada pagi raya kedua (semalam). Tak sngka mereka bergerak awal pada malam raya pertama.

“Dia yang menetap di Kangar, Perlis sempat mengirim baju raya kepada emak (Fatimah Yusof) dan kami adik-beradik pada bulan Ramadan lalu,” katanya.

Kosmo! Online semalam meIaporkan van jenis Toyota Hiace dipandu Asmah terlibat kemaIangan sebelum Muhammad Aidil Fitri disahkan mninggaI dunia sewaktu dirwat di Unit Kecem asan Hspital Setiu pada jam 8.30 pagi.

Sumber: KOSMO! ONLINE