Semasa

‘Selamat Jln Sygku..’Pegawai Frmasi Hspital Setiu, Atiqah MninggaI Slpas 2 Jam Dirwat.

Setiu: Pegawai farmasi Hspital Setiu m.aut dalam kemaIangan membabitkan tiga kenderaan di Jalan Kota Bharu-Kuala Terengganu di Sungai Tarom, di sini, semalam.

Ketua PoIis Daerah Setiu, Deputi Superintendan Afandi Hussin berkata, mngsa yang ma.ut dikenali sebagai Nurul Atiqah Awang Lah, 36, berasal dari Tanah Merah, Kelantan.

Beliau berkata, kemaIangan membabitkan Perodua Myvi, Perodua Alza dan sebuah lori jenis Hino pada jam 7.15 malam.

“Si.asatan awal mendapati kemaIangan berlaku apabila mngsa yang memandu Perodua Myvi dari arah Pekan Permaisuri menghala ke Sungai Tarom hiIang kawaIan dan meIanggar Perodua Alza di slmpang tiga Sungai Tarom.

“Pemandu lori yang datang dari Sungai Tong menghala ke Rantau Panjang, Kelantan pula terkjut dan hiIang kawaIan sebelum terb.abas ke bahu jalan laluan bertntangan lalu meIanggar papan tanda jalan,” katanya.

Afandi berkata, mngsa bersama dua anaknya, Tengku Daim Hadi Tengku Amirul Kamal, 6, dan Tengku Zaim Zuhdi Tengku Amirul Kamal, 9, mengalami kecede.raan dihantar ke Hspital Setiu untuk dapatkan rwatan awal.

Katanya, mngsa disahkan mninggaI dunia di Hspital Setiu pada jam 9 malam.

“Pemandu dinasihatkan lebih berhati-hati dan patuh peraturan had Iaju ditetapkan untuk mengelakkan kejadian yang tidak dii.ngini berlaku,” katanya.

Salam tkziah, al fatihah.

Sumber: hm