Semasa

‘Semua Psiapan Telah Dibuat..’Hjat lbu Ayah Tunai Umrah Tak Ksmpaian, Nhas Di LPT.

JERANTUT – Hajat suami isteri wrga emas, Abd. Talib Akob, 73, dan isterinya, Fauziah Marzuki, 62, untuk menunaikan umrah Oktober ini tldak kesampaian apabila pasangan itu mninggaI dunia akibat kemaIangan jalan raya di Kilometer 192.6 Lebuh Raya Pantai Timur (LPT) 1 di Kuantan semalam.

Dalam kejadian kira-kira jam 5.15 petang semalam pasangan wrga emas berkenaan mau.t selepas kenderaan pacuan empat roda dinaiki mereka terba bas ke dalam gau.ng sedalam tiga meter di Kilometer 192.6 LPT 1 di Kuantan.

Anak kedua pasangan itu, Muhamad Tarfizam, 40, berkata, ibu bapanya dijadualkan menunaikan umrah pada 5 hingga 10 Oktober ini dan sudah pun membuat persediaan untuk ke tanah suci.

“Sebelum kejadian, ibu bapa saya pergi ke Kuantan untuk mengikuti kursus umrah di sebuah masjid dekat Bandar Indera Mahkota dan selesai sahaja berkursus mereka terus ke Pusat Transformasi Bandar (UTC) di bandar ini untuk membuat pasport antarabangsa.

“Setelah selesai kedua-dua urusan berkenaan, mereka pulang menaiki kereta pacuan empat roda Mitsubishi Triton yang dipandu oleh adik saya, Muhamad Taufik untuk turut sama pulang ke Jerantut,” katanya di rumah mereka di Taman Muhibbah di sini hari ini.

Kedua mngsa dikebu.mikan di Tanah Perkburan Islam Kampung Mat Kilau petang ini.

Al fatihah

Sumber: KOSMO