Semasa

“Sila tag kak km apa ntah nama dia..”- Tutup Wajah Anak, Elly Mazlein Bidas Kak KM

Baru-baru ini, usahawan sensasi Kak KM meluahkan rasa rimas dengan tindakan segelintir golongan artis yang berkongsi gambar bayi mereka namun tidak mendedahkan wajah anak kepada umum.

Kenyataan Kak KM atau nama sebenarnya Liana Rosli menerima pelbagai reaksi warganet termasuk artis serba boleh, Elly Mazlein yang turut terpanggil bagi membidas isu berkenaan.

Menurut penyanyi berusia 42 tahun itu, dia memilih untuk enggan berkongsi wajah dua orang anaknya supaya kanak-kanak itu tidak terpalit dengan populariti.

“Buat pilihan sendiri. Pilihlah bahagia. Biarlah anak Kak Kepom jauh dari dunia glamour. Biarlah anak-anak Kak Lina dengan cara mereka.
“Jangan pelik sangat, benda takde apa pun nak dipelik atau hairan,” tulisnya yang mesra dipanggil sebagaiKak Lina Pom Pom.

Pelakon drama Kampung People itu berkata, setiap ibu bapa berhak memilih cara terbaik dalam membesarkan anak-anak mereka sekali gus tidak perlu dijadikan sebagai isu besar

“Jangan sentuh hal anak-anak dan manusia ada hak untuk buat pilihan. Sila tag kak KM apa entah nama dia, terima kasih,” ujarnya.

Dalam ruangan komen, ramai pengikut bersetuju dengan pendapat Elly bahawa usahawan perniagaan jamu itu tidak perlu mempertikaikan tindakan ibu bapa lain sama ada mendedahkan atau ‘menyimpan’ wajah anak mereka.

Elly atau nama sebenarnya Sharifah Aida Mazlina Syed Hanafi berkahwin dengan seorang guru yang dikenali sebagai Azlan pada Januari 2020 dan dikurniakan anak lelaki, Haider Mateen berusia lima bulan.

Menerusi perkahwinan terdahulu bersama pengarah Azmi Hatta pada 2015, dia dikurniakan cahaya mata sulung Putri Sara Sefhia yang mencecah usia enam tahun.

Sumber: Instagram Elly Mazlein