Semasa

‘Slmat Jalan Ijoy..’ Suami MninggaI DigiIis TreIer Ketika Konvoi Bersama Rakan.

BENTONG – Seorang lelaki ma ut digiIis treIer selepas motosikal ditunggangnya meIanggar motosikal milik rakannya ketika sedang konvoi dalam kejadian di kilometer (KM) 57.5 Lebuhraya Karak – Kuala Lumpur di sini, pada Sabtu.

Dalam kejadian pada jam 10.15 pagi itu, mngsa dikenali sebagai Zulkifli Kamarudin, 34, mninggaI dunia di lokasi kejadian kerana ced era prah.

Ketua PoIis Daerah Bentong, Superintendan Zaiham Mohd Kahar berkata, si asatan awal mendapati mngsa bersama beberapa rakannya dalam perjalanan dari bandar Jengka menghala ke Port Dickson, secara konvoi.

Ketika melalui lokasi kejadian, mngsa telah meIanggar motosikal ditunggang rakannya yang berada di hadapan menyebabkan mngsa terjtuh dan tercmpak ke laluan sebelah kiri jalan.

Akibat perIanggaran itu, mngsa digiIis sebuah treIer yang berada di lorong sebelah kiri jalan. Mngsa disahkan mninggaI dunia di tempat kejadian akibat kecede raan prah, katanya dalam kenyataan, pada Ahad.

Beliau berkata, si asatan lanjut masih dijalankan dan saksi yang melihat kejadian itu diminta tampil membantu pihak poIis.

K.es disi asat di bawah Sksyen 41 (1) Akta Pengangkutan Jalan 1987.

Salam tkziah buat isterinya Puan Tasha dan anak2. Moga kuat menerima ujian ini. Moga r0h suaminya bersama orang beriman dan soleh. Al fatihah

Sumber: sinarHarian