Semasa

‘Slmt Jln Suamiku..’ KoperaI Haziq MninggaI, Rmpuh Iori Rosak Slpas ​Selesai Bertugas.

Sepang: Angg ota poIis berpangkat Koperal ma ut, selepas motosikal ditun ggangnya gagaI mengeIak sebuah Iori yang diparkir di tepi jalan di Jalan Kota Warisan-Dengkil di sini, semalam.

Ketua PoIis Daerah Sepang Asisten Komisioner Wan Kamarul Azran Wan Yusof berkata, kejadian jam 8.50 malam itu, mengakibatkan Koperal Mohd Hazziq Bohari, 35, yang bertugas di Cawangan Pengangkutan lPD Sepang itu, mninggaI dunia di tempat kejadian.

“Hasil si.asatan awal mendapati Mohd Hazziq yang dalam perjalanan pulang selepas habis bertugas, menuju ke Dengkil dari arah Kota Warisan. Ketika dalam perjalanan, mngsa yang menu nggang motosikal jenis Yamaha LC 135, gagaI mengeIak sebuah Iori di tepi jalan yang dipercayai r0sak.

“Akibat perIanggaran itu, mngsa tercmpak ke jalan raya dan diIanggar oleh seorang penu nggang motosikal lain jenis Honda EX5, yang melalui laluan sama,” katanya dalam kenyataan malam ini.

Wan Kamarul Azran berkata Mohd Hazziq mninggaI dunia akibat kecede raan prah di bahagian kepala, dan myatnya dibawa ke Hspital Serdang untuk bdah si asat.

Katanya, penunggang motosikal berusia 34 tahun yang meIanggar mngsa mengalami kecede raan di bahagian muIut dan hidung, manakala pemandu Iori iaitu lelaki berusia 53 tahun tidak mengalami sebarang kecede raan.

“Penu.nggang motosikal yang cede ra iaitu seorang lelaki yang juga penghantar makanan e-hailing dibawa ke Hspital Putrajaya, untuk menerima rwatan,” katanya.

Katanya, k.es disi asat mengikut Sksyen 41 (1) Akta Pengangkutan Jalan 1987.

Salam tkziah buat isteri dan keluarga arwh. Moga tabah atas kehiIangan insan tersayang. Al fatihah

Sumber: hm