Semasa

Slpas 3 Hari HiIang, Lais Ditemukn Iem4s Ktika Mndi Bersama Sepupu Di Bwah Jmbatan.

Kuantan: Pemuda yang hiIang selepas mandi sungai bersama sepupunya di kawasan Jambatan Pekan Sehari, Kuala Krau, Rabu lalu ditemui Iemas, semalam.

Myat Ahmad Lais Hirraz Mohd Syara, 22, ditemui tera pung di permukaan sungai oleh angg ota PoIis Diraja Malaysia (PDRM) yang melakukan tlnjauan dari atas jambatan pada 5.20 petang.

Penolong Pengarah 0perasi Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JBPM) Pahang, Ismail Abdul Ghani ketika dihubungi berkata, 0perasi mencari dan menyeIamat mngsa telah digerakkan sejak Rabu oleh pasukan daripada BaIai Bomba dan Penyelamat Temerloh dan PDRM.

“Penca.rian menggunakan bot di sepanjang sungai selain penca rian di permukaan. Pada Khamis, 0perasi turut membabitkan Pasukan Penyelamatan di Air BBP Bukit Angin di kawasan sehingga satu kilometer dari lokasi hilang,” katanya.

Menurutnya, myat mngsa ditemui kira-kira 30 meter dari lokasi kejadian dan diser.ahkan kepada PDRM untuk tindakan lanjut.

Salam tkziah buat keluarga Lais Hirraz. Semoga tabah atas kehiIangan anak tersayang. Moga r0hnya bsama orang yg soleh. Al fatihah

Sumber: hm