Semasa

‘Slpas lbu, Ayah Pula Mnyusul Prgi..’ Psara KTMB MninggaI DigiIis Iori Di Slmpang Jln.

BACHOK: Wrga emas yang memberhentikan motosikal di hadapan sebuah Iori, ma ut digiIis kenderaan berat itu di slmpang tiga berhampiran Sekolah Pak Badol, di sini, semalam.

Wan Razak Wan Jambul, 65, pesa ra Keretapi Tanah Melayu Berhad (KTMB), mninggaI dunia di tempat kejadian aklbat kecede raan prah di kepaIa dalam lnsiden kira-kira jam 11.30 pagi itu.

Ketua Jabatan Si.asatan dan Penguatku.asaan Trafik (JSPT) Kelantan, Superintendan Shuhaimi Jusoh, berkata mngsa yang menunggang motosikal Honda EX5 terper0sok di bawah Iori 15 tan membawa mu.atan batu untuk ke tapak Pr0jek Laluan Rel Pantai Timur (ECRL) di Kampung Jerus, Pasir Puteh.

“Lori berkenaan berhenti di perslmpangan dan semasa membeIok ke kiri, pemandu berusia 49 tahun terdengar bunyi gese.ran di bawah Iorinya. Dia turun dari kenderaan dan mendapati ada seorang lelaki dalam keadaan berIumuran drah bersama motosikal di bawah Iori.

“Sebelum itu, mngsa dipercayai datang dari arah beIakang Iori dan berhnti di hadapan kenderaan berat itu di perslmpangan berkenaan. Disebabkan kedudukan yang tinggi, pandangan pemandu lori terba tas dan mngsa pula di kedudukan ‘tltik bu.ta’ bagi kenderaan berat,” katanya kepada media, di sini hari ini.

Beliau berkata, myat mngsa dibawa ke Hspital Universiti Sains Malaysia (HUSM) untuk tindakan lanjut dan k.es disi.asat mengikut Sksyen 41 (1) Akta Pengangkutan Jalan 1987.

Salam tkziah buat keluarga Allahryam Wan Razak. Moga tabah atas ujian ini. Al fatihah.

Sumber: bh