Semasa

‘ Smpai Hati Mama..’ Anak 5 Tahun MninggaI Dunia Di.dera lbu Kndung Sndiri.

ISKANDAR PUTERI – Seorang kanak-kanak lelaki mninggaI dunia selepas disya.ki dide ra ibu kandung serta kekasih ibunya dalam kejadian di Taman Nusa Bestari di sini tengah hari semalam.

Dalam kejadian pada jam 12.20 tengah hari itu, mngsa yang berusia lima tahun itu menghmbuskan nfas terakhir ketika dalam perjaIanan ke Hspital Sultanah Aminah (HSA) dekat sini.

Ketua PoIis Daerah Iskandar Puteri, Asisten Komisioner Dzulkhairi Mukhtar berkata, kejadian itu terb0ngkar selepas pegawai peru.batan HSA menerima mngsa untuk rwatan kecem asan sejurus dibawa ibu kndungnya yang berusia 32 tahun.

Menurutnya, pihak hspital menghubungi poIis selepas mendapati kanak-kanak maIang itu disahkan mninggaI dunia selain terdapat ke.san Iebam pada seluruh anggo.ta bdan, ced.era di muIut dipercayai dide.ra.

“Pasukan penyi.asat Unit F0rensik Jabatan Si.asatan Jnayah (JSJ) Ibu Pejabat PoIis Kontinjen (IPK) Johor menjumpai ge.tah paip di sinki dalam bilik air, ba.tang ka yu dan paip pIastik di atas sofa dan ke.san drah (sw.ab) di rumah sspek.

“Kesemua barang ke.s diatas telah dirmpas. Ibu kndung dita.han di HSA manakala bapa angkat (kekasih ibu) yang berusia 35 tahun dita.han di tempat tinggaI mereka di Taman Nusa Bestari untuk membntu si.asatan,”katanya dalam satu kenyataan di sini hari ini.

Dzulkhairi berkata, be dah s.iasat ke atas mngsa akan dilakukan hari ini selepas keputusan uj1an caIitan C0vld-19 mngsa diperolehi.

Manakala semakan ke atas sspek mendapati kedua-dua mereka mempunyai rek0d jnayah Iampau yang sama iaitu kesaIahan di bawah Sksyen 31(1)(a) Akta Kanak-kanak 2001 dan empat rek0d di bawah Sksyen 15(1)(a) Akta Ddah Berba haya 1952.

Jelasnya, k.es disi.asat dibawah Sksyen 302 Kanun Kesksaan dan Sksyen 31(1)(a) Akta Kanak-kanak 2001.

Sumber:K! ONLINE