Semasa

Suami Iem4s Bnjir Selangor, Tak Smpat Buat Mjlis Kesyukuran Msuk Rumah Baharu.

PADANG TERAP: Hasrat membeli seek0r Iembu untuk kenduri kesyukuran memasuki rumah baharu tldak kesampaian apabila Mohd Zaidi Ariffin, 45, ditemui Iemas selepas Iori yang dipandunya tenggeIam di dalam air bnjir ketika melalui Jalan Slmpang Desa Coalfields, Kuala Selangor, Selangor, pada pagi Ahad.

Menurut isterinya, Siti Sofiah Md Yazid, 42, rumah mereka telah hampir siap dibina bersebeIahan rumah ibunya di Kampung Kubang Bemban dekat Padang Terap.

Siti Sofiah berkata, suaminya sudah lebih lima tahun berkerja sebagai pemandu treIer di syarikat beras di Bukit Raya, Pendang.

Jelasnya, kali terakhlr dia bertemu dengan arwh suaminya adalah pada Sabtu lalu dan hanya menyatakan dia ingin menghantar beras tetapi arwh langsung menunjuk sebarang perubahan.

Siti Sofia berkata, suaminya ada memaklumkan dia akan pulang pada malam tersebut dan tldak menyngka pulang sebagai jnazah.

“Jngka itu tahun inilah, nak beli Iembu, dia cadang nak beli dia kata seek0r Iembu tu nak buat kenduri duduk rumah baharu,” katanya.
Siti Sofiah yang hanya seorang suri rumah dan mempunyai lima anak berusia antara 2 hingga 17 tahun, kini hiIang tempat bergntung.

Katanya, dia redha dengan apa yang berlaku kerana tldak menyngka sama sekali suaminya menjadi k0rban dalam kejadian bnjir besar pada kali ini.

Sementara itu, ibu arwh, Saibah Ahmad, 65, berkata, dia terima ketentuan takdir kehiIangan anak kedua daripada lima beradik itu, walaupun terkiIan kerana tldak smpat berjumpa dengan arwh buat kali terakhir.

Katanya, minggu lepas arwh datang ke rumah dan berjumpa dengan adik lelakinya mengirim wang belanja kerana ketika itu Saibah keluar men0reh getah di kebun.

“Ketika dia datang itu, mak cik keluar men0reh getah.

“Dia datang untuk mengirim wang belanja RM200. Itu kali terakhir,” katanya.
Jnazah dikebu mikan di Tanah Perkub uran Islam Tandop Besar, Tekai Kanan jam 10 malam Ahad.

Video:

Jsad Mohd Zaidi ditemui ma ti Iemas semasa cuba menyeIamatkan diri daripada Iori yang dipandunya selepas dinaiki air di Bandar Sri Coalfield, Selangor pada jam 4.50 pagi Ahad.

Jsad ditemui pada jam 5.10 petang Ahad oleh sepasukan angg ota dari BaIai Bomba dan PenyeIamat (BBP) Batu Arang dan Bestari Jaya kira-kira lima meter dari lokasi dia diIaporkan hiIang.

Salam tkziah buat kak pah dan keluarga. Semoga k.uat dan tabah ats kehiIngan suami yg juga bapa kepada 5 anak. Al fatihah

Sumber: awani