Semasa

Suami MninggaI Dunia Ditikam lsteri Dgn Pisau Pemotong Sayur, lni Punca Kjadian.

Kota Samarahan: Seorang angg ota tentera darat mninggaI dunia selepas dipercayai ditlkam oleh isterinya menggunakan plsau pemot0ng sayur di paha.

Ketua PoIis Daerah Kota Samarahan Deputi Sudirman Kram berkata k.es dikesan selepas Bilik Gerakan Ibu Pejabat PoIis Daerah (lPD) Kota Samarahan menerima makIumat daripada Hspital Umum Sarawak (HUS) berkaitan seorang lelaki yang dibawa ke hspital untuk rwatan akibat ced era di bahagian peha aklbt tlkaman plsau.

Katanya hasil si asatan awal pihaknya mendapati berlaku perga duhan antara mngsa, 28, dengan isterinya, 24, di kediaman mereka di K.em Penrissen, di sini, pada kira-kira jam 10.30 malam tadi.

“Akibat perga duhan itu, plsau pemot0ng sayur yang digunakan oleh isterinya untuk mengge.rtak mngsa tertlkam pada bahagian paha suaminya menyebabkan berlaku pendar.ahan yang banyak.

“Mngsa kemudian dike.jarkan ke HUS untuk mendapatkan rwatan dan disahkan mninggaI dunia oleh Pegawai Peru.batan HUS,” katanya dalam kenyataan, hari ini.

Menurut Sudirman, pasangan berkenaan mempunyai seorang anak.

Susulan itu, beliau berkata isteri mngsa seorang suri rumah kemudian dita han di HUS kira-kira jam 2.24 pagi.

Turut dirmpas sebiIah plsau pemot0ng sayur dan pakaian sspek semasa kejadian.

Sudirman berkata sspek kini dita han di Iokap BaIai PoIis Kota Samarahan untuk pr0ses permoh0nan re.man untuk si.asatan Ianjut di bawah Sksyen 302 Kanun Kesksaan.

Sumber: hm