Semasa

Suami MninggaI Dunia Ditlkam lsteri Akibat MasaIah Kewangan.

SEREMBAN – Seorang Ielaki ma ti dipercayai ditlkam isterinya di sebuah rumah di Rasah Kemayan GoIf & Country Township di sini pada Ahad.

Dalam kejadian kira-kira jam 4.11 petang itu, mngsa berusia 56 tahun ditlkam dengan snjata t.ajam pada bahagian da da dan plnggang sebeIah kiri.

Ketua PoIis Daerah Seremban, Asisten Komisioner Nanda Maarof berkata, poIis menerima makIumat kejadian daripada anak perempuan mngsa berusia 18 tahun.

“Anaknya telah menghubungi panggilan kece masan 999 dan beritahu mngsa telah ditlkam pada bahagian da da oleh sspek dipercayai isterinya.

“PoIis telah ke lokasi untuk si.asatan lanjut dan menemui mngsa di bahagian dapur rumah dengan kesan tlkaman pada bahagian da da dan plnggang sebelah kiri, ” katanya dalam satu kenyataan pada Ahad.

Menurutnya, poIis turut menemui snjata ta.jam yang digunakan sspek untuk menlkam mngsa.

Jelas beliau, mngsa dan sspek mempunyai empat anak dan ketika kejadian, anak ketiga dan anak b0ngsu mereka berada di rumah.

“MasaIah kewangan dipercayai menjadi punca kejadian, namun s.iasatan lanjut masih dilakukan.

“PoIis telah mena han isteri mngsa berusia 55 tahun untuk tindakan Ianjut mengikut Sksyen 302 Ka nun Kesksaan dan perm0honan re man akan dibuat di Mhkamah Seremban pada Isnin,” katanya.

Nanda berkata, myat mngsa dihantar ke Hspital Tuanku Jaafar di sini untuk tlndakan Ianjut.

Salam tkziah.

Sumber : sinar