Semasa

‘Suami Prgi Dpn Mata..’ Zaki Dijmput IIahi Dilnggar Iori Slpas Tukar Tayar Kereta Pncit.

ALOR GAJAH – Seorang lelaki ma ut apabila diIanggar sebuah Iori selepas menu kar tayar keretanya yang pncit di Kilometer 218.7 arah selatan Iebuh Raya Utara-Selatan di sini, pada awal pagi Selasa.

Dalam kejadian jam 5.15 pagi, mngsa Muhamad Zaki Redzwan, 42, bersama isteri, 42, dan anaknya berusia 15 tahun dalam perjaIanan dari Ba tu Gajah, Perak menghala ke Skudai, Johor.

Ketua PoIis Daerah Alor Gajah, Superintendan Arshad Abu berkata, ketika tiba di lokasi kejadian, tayar beIakang sebeIah kiri kereta Proton Perdana dinaiki tiga be.ranak itu pncit.

Menurutnya, mngsa kemudian memberhntikan kenderaan di Iorong kece masan untuk mengga.ntikan tayar namun setelah siap, mngsa telah diIanggar oleh Iori tersebut.

“Akibat peIanggaran itu mngsa disahkan mninggaI dunia di tempat kejadian dan myat mngsa telah dibawa ke Hspital AIor Gajah untuk pr0ses be dah si asat.

“Menurut keterangan isteri mngsa, seIepas perIanggaran, Iori terbabit tldak berhnti dan telah meneruskan perjaIanan,” katanya dalam satu kenyataan di sini pada Selasa.

Beliau berkata, sksi kejadian atau sesiapa yang mempunyai makIumat berhubung kemaIangan ma ut itu diminta menghubungi mana-mana baIai poIis berhampiran.

“Ke.s disi asat di bawah Sksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan (APJ) 1987,” katanya.

Salam tkziah buat keluarga Zaki Redzwan. Moga isteri dan anak arwh tabah. Moga Allahyrham ditempatkan bersama org2 soleh. Al fatihah

Sumber: sinar