Semasa

“Sudah-sudah la menipu, Bertaubat la ibu” – Bekas PA Pesan Mak Wan Latah Jaga Pantang

Perbalahan antara bekas pengurus peribadi dan pelakon senior, Mak Wan Latah nampaknya masih ada rentetannya susulan kedua-dua pihak tampil mengeluarkan kenyataan masing-masing.

Mak Wan yang menjawab segala tuduhan bekas pengurus peribadinya sebagai satu fitnah turut menyifatkan Mell ‘sakit otak’ kerana mendedahkan segala perkara yang tidak pernah dilakukannya.

Susulan daripada itu, bekas pengurus peribadi tersebut telah membuat ‘live’ di TikTok dengan meminta Mak Wan supaya sudah-sudahlah menegakkan benang yang basah apalagi dia membuat laporan polis mengatakan yang dirinya difitnah Mell.

Dalam rakaman  yang dibuat oleh pengguna TikTok dikenali sebagai @wawaaaaaa.09 dan dikongsikan semula di TikTok, Mell telah meluahkan apa yang dirasa sekali lagi dengan menyuruh pelakon senior itu berhenti menipu serta meninggalkan segala amalan syirik yang dilakukan.

Dia juga mengakui sayang akan pelakon yang dipanggil sebagai ‘ibu’ itu walaupun telah dikhianati berkali-kali.

Tak hanya itu, dia yang membuat live dalam keadaan sebak turut memaklumkan sangat menghargai jasa pelakon wanita tersebut yang dianggap sebagai ibu sendiri. Namun, dia berharap supaya Mak Wan Latah insaf dan tidak lagi mengganggu orang lain dengan amalan khurafat.

Di akhir video tersebut, Mell meminta supaya Mak Wan menjaga diri memandangkan dia sudah berusia dan mematuhi segala pantang larang yang sering diamalkan seperti tidak boleh lalu di bawah ampaian.

Perkongsian berkenaan telah menghadirkan pelbagai komen daripada warganet yang menyatakan bahawa riak muka Mell jelas menunjukan bahawa dia sangat menyayangi Mak Wan.

Namun, ada juga di antara mereka berharap supaya masalah ini tidak dikongsikan terus ke laman sosial kerana ia merupakan aib sesama mereka dan tuduhan-tuduhan yang agak berat itu tidak lagi dibualkan kerana sangat sensitif untuk digaduhkan secara umum.

Sumber: TikTok @wawaaaaaa.09