Semasa

‘Syawal Tnpamu Abg..’ Lans Koperal Amirul Ditemukn Iemas Ketika Mandi Di Sungai Tonggang

IPOH – Seorang anggota poIis ditemui Iemas ketika mandi bersama keluarganya di kawasan air trjun Kampung Sungai Tonggang, Tanjung Rambutan di sini semalam.

Kejadian sekitar jam 5.55 petang itu disedari apabila magsa, Lans K0peral Amirul Izuddin Muhammad, 28, tldak timbul di permukaan air selepas trjun ke dalam Iubuk sungai berkenaan.

Ketua PoIis Perak, Datuk Mior Faridalathrash Wahid berkata, mngsa yang bertugas di Bahagian D8 Jabatan S.iasatan Jnayah (JSJ) Bukit Aman datang ke lokasi sekitar jam 4 petang bersama isteri, keluarga dan rakan-rakan.

Katanya, mngsa kemudian telah naik ke kawasan bukit bersama dengan empat lelaki untuk mandi di Iubuk yang agak dalam sebelum trjun dan disedari tldak timbul.

“Rakan dan saudara mngsa cuba menunggu kira-kira lima minit namun mngsa masih tidak kelihatan. Mereka segera keluar dari kawasan itu untuk menghubungi talian kece masan 999.

“Operasi mencari lelaki itu segera dijalankan sebelum mngsa ditemui Iemas pada jam 11.15 malam di dalam Iubuk berkenaan.

“Pemeriksaan pada tbuh mngsa mendapati terdapat kesan kecede raan pada kepaIa dipercayai akibat terkena ba.tu di dalam air semasa trjun ke dalam Iubuk tersebut,” katanya di sini hari ini.

Sumber:KOSMO! ONLINE.