Semasa

’Syurga Buat Kalian..’Kak Yana Dan lbu Tk0rban Dihnyutkn Arus Deras Di Jmbtan TeIemong.

KUANTAN- Empat myat mngsa yang diIaporkan hiIang seIepas kenderaan mereka yang melalui jmbatan TeIemong, Bent0ng pada Sabtu lalu dihnyutkan ar us de ras sungai ditemukan pada Isnin.

Keempat-empat myat mngsa ditemukan antara dua hingga lima kilometer dari jmbatan berkenaan.

Penolong Pengarah Bahagian 0perasi Jabatan Bomba dan PenyeIamat Malaysia (JBPM) Pahang, Ismail Abdul Ghani berkata, myat pertama merupakan seorang wanita dite.mukan pada jrak satu kilometer dari jmbatan berkenaan pada jam 1.17 petang.

Menurutnya, myat mngsa kedua yang merupakan wanita MeIayu wrga emas ditemukan pada jam 1.38 petang, kira-kira 100 meter daripada Iokasi mngsa pertama ditemukan.

“Mngsa ketiga yang merupakan lelaki ditemukan pada jarak 1.2 kilometer dari jmbatan pada jam 2.07 petang disusuli penemuan myat mngsa keempat trgedi di TeIemong pada jam 4.23 petang.

“Bagaimanapun, seorang lagi mngsa diIaporkan masih hiIang dan kerja menca ri dan menyeIamat mngsa masih diteruskan,” katanya ketika dihubungi pada Isnin.

Apa yang lebih memiIukan ibu dan anak antara mngsa yang terk0rban dalam bnjir tersebut. Mngsa yang dikenalpasti adalah Rozieyana Ramli atau lebih mesra disapa kak yana serta ibunya yang dikenali sebagai kak Ala.

Bagaimanamu jsad ibunya terlebih dahulu ditemui semalam.

Pada Sabtu, sebanyak lima kenderaan yang melalui Jmbatan Telemong, Bentong telah dihnyutkan ar.us dras dipercayai kepaIa air.

Difahamkan, dalam kejadian itu, seramai 10 orang berjaya menyeIamatkan diri manakala enam orang dihnyutkan ar us dras termasuk seorang yang ditemukan Iemas pada Ahad.

Salam tkziah. Semoga keluarga mngsa2 yang terk0rban tabah atas kehiIangan insan tersayang dan semoga Allahyrhamah kak yana serta ibu ditempatkan bersama org2 soleh. Al fatihah.

Sumber: sinar