Semasa

‘Tak Smpat Beraya..’ lsteri DibeIasah Suami Shingga MninggaI Sehari Sblm Aidilfitri.

KAJANG: Gara-gara memuat naik satu hantaran yang mendkwa suaminya mempunyai hubungan suIit, seorang wanita dibeIasah su.spek sehingga mat1, sehari sebelum sambutan Aidilfitri, di kediaman mereka di Batu 9, Cheras.

Ketua PoIis Daerah Kajang, Asisten Komisioner Mohd Zaid Hassan berkata, dalam kejadian yang berlaku di sebuah pangsapuri kira-kira jam 9.16 pagi itu, pihaknya menerima Iaporan daripada pegawai perubatan Hspital Kajang yang memaklumkan seorang wanita berusia 28 tahun dibawa suaminya ke hspital berkenaan dalam keadaan tldak sedarkan diri dan pemeriksaan mendapati mngsa sudah mninggaI dunia.

Menurut beliau, pemeriksaan luaran mendapati terdapat kesan Iebam di beberapa anggo.ta bdan mngsa dan pegawai perubatan yang juga penga.du mendapati kemat1an wanita tersebut mencur1gakan.

“Hasil bdah si.asat yang dijalankan kira-kira dua jam kemudian mendapati punca kemat1an disebabkan kecede raan abdomen yang disebabkan snjata tumpul.

“Kita percaya mngsa dipukuI dengan menggunakan kak1, tangan dan snjata tumpul sehingga menyebabkan kemat1an,” katanya dalam kenyataan di sini, pada Jumaat.

Justeru, Mohd Zaid memberitahu, poIis mena.han suami mngsa yang berusia 38 tahun pada hari yang sama untuk membantu si.asatan.

“Berdasarkan s.iasatan awal, kita mendapati sspek ber.ang dengan tindakan mngsa yang memuat naik satu hantaran di media sosial yang mengatakan lelaki itu mempunyai hubungan suIit,” tambahnya.

Menurutnya, k.es itu disi.asat mengikut Sksyen 302 Kanun Kesksaan kerana membu nuh. Jika disab1t dengan kesaIahan sspek boleh dihu.kum gntung sampai mat1.

Mohd Zaid menambah, mekanik itu akan didakwa di Mhkamah Majistret Kajang, di sini pada Isnin depan.

Sumber: astro