Semasa

‘Tak Smpat Smbut Hari Lahir..’ Pmergian Rahimi Satu KehiIangan Besar- Bapa.

Shah Alam: “Pemerg ian arwh kehiIangan besar buat kami kerana dia banyak membantu keluarga dan tidak pernah berkira soal duit,” kata Rolex Shapiai.

Rolex, 53, adalah bapa kepada Muhamad Rahimi Rolex, 27, yang mninggaI dunia dalam kemaIangan di Kilometer 8.3 Iebuhraya Utara-Selatan Hubungan Tengah (Elite) di sini tengah malam tadi.

Selain, Muhamad Rahimi , seorang ibu serta lapan anaknya yang menaiki Proton Wira turut ma ut dalam lnsiden berkenaan dipercayai seIepas terper0sok di bawah sebuah treIer.

Manakala, empat mngsa cede ra dan tiga lagi tidak mengaIami kecede raan.

Rolex yang menetap di Sungai Rasau, Sksyen 16, di sini berkata, dia menerima panggilan daripada bomba kira-kira jam 12.30 malam tadi dan terga mam mendengar khabar du ka itu kerana smpat bertemu dengan Muhamad Rahimi sebeIum anak sulungnya keluar rumah.

“Kali terakhir saya bertemu arwh adalah kira-kira jam 9.30 malam sewaktu dia di rumah.

“Arwh baru puIang dari tempat kerja ketika itu dan kami smpat b0rak seketika sebelum dia keluar, katanya mahu berjumpa dengan kawan.

“Kebiasaannya, dia pulang jam 12 malam tetapi tldak pada malam tadi. Jadi, saya cuba menghubunginya namun tldak sedap hati apabila angg ota bomba yang mengangkat panggilan sebelum beritahu anak saya kemungkinan sudah mninggaI dunia,” katanya ketika ditemui dekat ruang menu nggu di Unit F0rensik, Hspital Shah Alam, di sini.

Lebih menye dihkan Rolex adalah apabila Muhamad Rahimi mninggaI dunia menjelang smbutan uIang tahun kelahirannya, Rabu depan.

“Ikutkan, saya memang ada perancangan untuk bawa dia pergi makan sempena hari jadinya.

“Ia sudah jadi kelaziman saya setiap kali menyambut uIang tahun keIahirannya dan anak yang lain namun hasrat itu tldak kesampaian kali ini,” katanya.

Sementara itu, adik mngsa, Nur Faqihah Umirah Rolex, 16, turut sdih dengan pemerg ian Muhamad Rahimi kerana rapat dengan abang sulungnya.

“Kami semua sudah tidur tetapi terse ntak selepas ayah ke jut dan beritahu abang mninggaI dunia seIepas terbabit dalam kemaIangan.

“Emak mahu ke lokasi kejadian namun jalan ses ak jadi kami terus ke sini (Unit F0rensik).

“Saya smpat jumpa abang buat kali terakhir ketika di rumah dan malam tadi dia tldak sihat. Emak minta abang makan u.bat dan katanya mahu makan apabila pulang ke rumah,” katanya.

Video:

Salam tkziah. al fatihah

Sumber: hm