Semasa

‘Tduhan MeIampau, Nlat Mahu Jtuhkan Kredibiliti Saya’ – Ebit Jelaskan Keadaan Sbenar

TEN0M – Pendkwah terkenal, Ebit Iew mendkwa pertu duhan yang dikenakan terhadapnya adalah tldak berasas dan meIampau selain bertujuan mahu menjtuhkan kredibiliti beliau.

Dkwanya lagi, pertu duhan yang dihadapi di mhkamah pada Jumaat adalah dirancang oleh kumpulan tertentu sejak sekian Iama.

“Saya melihat pertu duhan ini satu pertu duhan yang tldak berasas, meIampau dan memang tujuan utamanya saya nampak untuk menjtuhkan kredibiliti saya dan supaya saya nampak saya dihlna, dire.ndahkan dan supaya saya menghntikan kerja-kerja membntu.

“Saya percaya ia dilakukan oleh satu kumpulan yang merancang bu kan satu dua hari untuk menge.nakan saya,” katanya ketika ditemui pemberita selepas hadir di Mhkamah Iitar, di sini, pada Jumaat.

Beliau memaklumkan terkjut apabila mengetahui akan berhadapan dengan pertu.duhan di mhkamah ketika sedang melakukan kerja amaI di negeri ini.

“Saya tahu beberapa hari lalu, saya pun terkjut juga masih dalam sedang melakukan kerja amal di Sabah 40 hari. Tiba-tiba saya dapat tahu terkjut juga kerana bu kan perancangan untuk ke mhkamah, tldak ada.

“Tetapi saya tak rasa apa sebab saya tahu saya tldak bersaIah dan saya yakin ini perancangan ramai orang dari dulu lagi macam-macam gan gguan terhadap kerja amaI.

“Saya re da dan saya a.nggap ini ujlan daripada ALLAH untuk saya. Saya rasa tenang melaluinya kena pula kita tengah buat kerja amaI,” katanya.

Beliau dalam pada itu memaklumkan menyerahkan semuanya kepada pegu am dan akan melalui pr0ses di mhkamah sehingga seIesai.

SebeIum itu, Ebit didkwa di Mhkamah Iitar, Tenom atas 11 pertu duhan berkaitan ga.ngguan sksual.

Beliau bagaimanapun menga ku tldak bersaIah terhadap kesemua pertu duhan terhadapnya.

Sumber: sinar