Semasa

‘Tenanglah Di AIam Sana..’ Datuk Dan Cucu Tercmpak, MotosikaI Btmbung AIphard.

IPOH – Seorang lelaki dan cucunya ma.ut selepas motosikal ditunggang mereka bertmbung dengan sebuah kereta di Jalan Simpang Pulai-Cameron Highlands, di sini hari ini.

Mngsa dikenali Alim Akai, 62, dan cucu lelaki yang belum dikenal pasti identiti berusia lingkungan 12 tahun itu maut di tempat kejadian akibat kecede.raan di beberapa bahagian badan.

Jurucakap Jabatan Bomba dan PenyeIamat (JBPM) Perak berkata, pihaknya menerima makIumat berhubung kejadian itu pada jam 10.46 pagi.

Katanya, setibanya di lokasi kejadian, didapati kemaIangan membabitkan sebuah kereta jenis Toyota Alphard dan motosikal jenis Honda ditunggang mngsa.

“Ketika anggota tiba di lokasi, kedua-dua mngsa berketurunan Orang Asli itu berada dalam sem.ak selepas tercmpak akibat peIanggaran dengan kereta dinaiki empat individu.

“Kedua-dua mngsa yang tldak sedarkan diri itu kemudian dibawa ke tepi jalan sebelum mereka disahkan mninggaI dunia oleh pegawai perubatan,” katanya di sini hari ini.

Menurut beliau, pemandu dan penumpang kenderaan tidak terseplt namun seorang daripada mereka mengalami keced.eraan pada bahagian muka.

Sumber: KOSMO! ONLINE