Semasa

Terkini, Tak Smpat Tunaikan Solat Jumaat, Wrga Emas MninggaI Ditlkam Di Hdpan Rumah

Klang: Seorang lelaki wrga emas yang mahu menunaikan solat Jumaat di masjid, ma ut apabila dipercayai ditlkam dua lelaki berhampiran pintu pagar kediamannya.

Dalam kejadian jam 12.38 tengah hari tadi, mngsa, berusia 69 tahun ditemui terbarlng berIumuran drah di hadapan rumahnya di Kampung Idaman di sini.

Ketua PoIis Daerah Klang Selatan, Asisten Komisioner Cha Hoong Fong berkata, kedua-dua sspek yang menlkam mngsa berumur 33 tahun bagaimanapun berjaya diber kas di dua lokasi berasingan sekitar Klang dan Shah Alam.

“Susulan pena.ngkapan kedua-dua sspek itu, ke.s bnuh berkenaan berjaya diselesaikan hanya dalam masa kira-kira empat jam.

“Si asatan mendapati, sspek utama dalam k.es ini mempunyai tiga rek0d jnayah Iampau membabitkan satu rek0d jnayah dan dua rek0d ddah.

“Snjata yang digunakan sspek untuk menlkam si ma ti juga berjaya ditemui,” katanya tadi.

Beliau berkata, pihaknya sebelum itu menerima Iaporan berhubung kejadian tlkam membabitkan mngsa wrga emas terbabit.

Katanya, mngsa disahkan mninggaI dunia oleh angg ota peru batan yang berada di lokasi kejadian.

“Berdasarkan makIumat awal, mngsa secara tiba-tiba ditlkam seorang lelaki yang berIari dan meIuru ke arah mngsa menyebabkan mngsa reb ah.

“S.iasatan juga mendapati sspek mengenali mngsa terbabit. Si asatan diteruskan untuk mengenalpasti motlf kejadian,” katanya.

Beliau berkata, perm0honan re man terhadap kedua-dua tngkapan akan dilakukan di Mhkamah Klang esok.

TerdahuIu, tuIar di media sosi4l seorang lelaki wrga emas tldak smpat ke masjid bagi menunaikan solat Jumaat apabila ditlkam lelaki dikenali secara tiba-tiba.

Salam tkziah buat keluarga. Moga arwh ditempatkn bersama org2 yg soleh. Al fatihah

Video:

Sumber: hm