Semasa

‘Tlada Lg Ibu Ayh..’ Suami lsteri MninggaI 0tw PuIang Rumah Slps Hadiri Terengganu Bike Week.

Dungun: Pasangan suami isteri m.aut selepas motosikal berkuasa tinggi yang ditunggangi mereka mermpuh kereta di Kilometer 69, Jalan Kuala Terengganu-Kuantan, dekat sini, petang tadi.

Dalam kemaIangan 4.18 petang itu, Mohd Abdika Razali, 36, yang menunggang motosikal Aprillia RSV4 bersama isterinya, Rabiatuladawiah Saufi, 36, ma.ut di tempat kejadian.

Sebelum kejadian, pasangan suami isteri itu dalam perjalanan pulang ke rumah mereka di Kampung PengkaIan Binjai Kemaman selepas menghadiri perhimpunan motosikal berkuasa tinggi di Kuala Terengganu.

Kejadian itu dipercayai berlaku apabila kenderaan pelbagai guna (MPV) Toyota Innova yang dipandu individu wrga China dipercayai keluar pers1mpangan jalan secara tiba-tiba.

Dalam masa sama, mngsa dari arah Kuala Terengganu ke Dungun dikatakan gagaI membr.ek sebelum mermpuh pintu kanan kenderaan terbabit.

Ketua PoIis Daerah Dungun Superintendan Baharudin Abdullah ketika dihubungi mengesahkan menerima Iaporan berhubung dengan kejadian itu.

Menurutnya, kedua-dua mngsa disahkan mninggaI dunia oleh pegawai perubatan yang dipanggil ke tempat kejadian.

“Myat pasangan suami isteri itu dibawa ke Bilik F0rensik Hspital Dungun untuk siasatan lanjut.

“Pemandu MPV tidak mengalami sebarang kecederaan dan sudah membuat Iaporan di BaIai PoIis Dungun,” katanya dan memaklumkan ke.s disi asat mengikut sksyen 41 (1) Akta Pengangkutan Jalan 1987.

Salam tkziah, al fatihah

Sumber: hm