Semasa

‘Tnggu Abg Di Syurga Syg..’ lsteri MninggaI, Suami Prah Pacuan 4 Roda TerbaIik.

BINTULU: Seorang wanita m.aut dan dua mngsa mengalami kecede.raan apabila kenderaan pacuan empat roda mereka terlibat kemaIangan di Jalan Bintulu-Miri, hari ini.

Ketua Jabatan Bomba dan PenyeIamat Malaysia (JBPM) Zon 5 Bintulu Wan Kamaruddin Wan Ahmad berkata, mngsa, Haniza Raini, 39, dari Kampung Kuala Suai, Niah disahkan mninggaI dunia oleh paramed1k Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM).

Manakala dua mngsa lain iaitu Mohamad Amin Mat, 38, mengalami kecede.raan di muka dan ptah tangan kanan manakala seorang perempuan yang tiada pengenalan diri juga ced.era di muka serta ptah kaki kiri.

Beliau berkata, kesemua mngsa telah dikeluarkan orang awam sebelum ketibaan pihak bomba yang mana sebelum itu dua mngsa yang mengalami kecede.raan ringan telah dibawa ke hspital menggunakan jntera Unit Perkhidmatan Penyelamat Perubatan Kece.masan (EMRS).

“Seorang mngsa yang ced.era prah telah disahkan mninggaI dunia oleh kakitangan KKM dan telah diserahkan kepada pihak poIis untuk tindakan lanjut,” ujarnya dalam kenyataan di sini, hari ini.

Katanya, pihak bomba yang menerima panggilan kece.masan pada jam 2.27 petang telah mengerahkan lapan anggota dengan jntera F1re Rescue Tendera (FRT) Scania dan EMRS ke lokasi kejadian yang sejauh 23 kilometer (km) dan tiba jam 2.50 petang.

Operasi ditamatkan pada jam 3.15 petang dan agensi lain yang turut terlibat membantu lima anggota PoIis Diraja Malaysia (PDRM) dan tiga kakitangan KKM.

Punca kejadian masih dalam si.asatan. al fatihah

Sumber: ub