Semasa

‘Tnggu Mama Di Syurga..’ Adik Mikhaeil Muqmin Ditemukn Iemas Di Jeti Bagan Ajam.

Butterworth: Seorang kanak-kanak lelaki dikhuat1ri Iemas ketika mandi berhampiran Jeti Nelayan Bagan Ajam dekat Pantai Bersih, di sini, petang semalam telah ditemukan Iemas oleh pasukan penyeIamat pada pagi tadi.

  

Semalam media meIaporkan mngsa, Muhammad Mikhaeil Muqmin Abdullah, 11, diIaporkan pergi ke pantai berhampiran jeti berkenaan pada 5.30 petang bersama tiga lagi rakannya untuk mandi sebelum dia dihnyutkan arus.

Difahamkan, seorang pemancing yang menyedari kejadian itu cuba menyeIamatkan mngsa namun hampir Iemas sebelum dia diselamatkan orang awam.

Ketua Operasi BaIai Bomba dan Penyelamat Butterworth, Pegawai Kanan Bomba II, Mohd Faizwan Che Amat berkata, sepasukan anggota dari BaIai Bomba dan Penyelamat (BBP) Butterworth bergeg.as ke lokasi sebaik menerima panggilan kecem.asan jam 5.45 petang.

Menurutnya, sebaik tiba usaha mencari serta menyeIamatkan mngsa terus digerakkan.

“Usaha mencari dan menyeIamat mngsa dijalankan bomba dengan bantuan unit Pasukan Penyelamatan di Air (PPDA) di kawasan mngsa dikhuatlri Iemas. Operasi juga dibantu Pasukan Bomba Sukarela (PBS) berhampiran dan nelayan,” katanya, di sini, hari ini.

Mohd Faizwan berkata, operasi kini ditamatkan berikutan faktor pencahayaan dan arus de.ras namun ia akan bersambung semula pada 7 pagi esok.

Al fatihah anak syurga.

Sumber: hm