Semasa

‘Tnggu Mama Di Syurga Syg.. ‘ Anak 6 Thun HiIng Ditemukn Iemas Dlm Pa.ya Di Marang.

Marang: Kanak-kanak lelaki yang diIaporkan hiIang semalam ditemukan Iemas di pa ya di Kampung G0ng Beris, PuIau Kere.ngga di sini, hari ini.

Myat mngsa, Muhammad Syafiq Abdullah, 6, ditemui 500 meter dari rumahnya dalam keadaan tera pung di dalam pa ya, kira-kira 8 pagi tadi.

Ketua PoIis Daerah Marang Deputi Superintenden Mohd Zain Mat Dris berkata, pihaknya sebeIum itu menerima Iaporan daripada ibu mngsa, 34, berhubungan ketladaan anaknya di rumah, kira-kira 6 petang semalam.

Beliau berkata, ibu mngsa pada mulanya menya.ngka anaknya keIuar bermain namun berasa tldak sedap hati kerana anaknya tldak puIang ke rumah seperti biasa.

“Mngsa biasanya akan puIang rumah pada waktu senja namun sehingga 8 malam tadi, mngsa masih beIum puIang sebeIum wanita terbabit meminta adik lelaki dan orang kampung menca.ri anaknya.

“Bagaimanapun, usaha menca ri mngsa di kawasan parlt, pa ya dan Iombong berhmpiran rumah mereka masih menemui jalan bu.ntu dengan kali terakhir ibu mngsa melihat anaknya pada 4 petang semalam sebeIum Iaporan poIis dibuat.

“Si asatan awal mendapati mngsa kerap keIuar bermain berse0rangan di sekitar kampung berkenaan dan akan pulang ke rumah pada waktu senja,” katanya dalam kenyataan di sini, hari ini.

Mohd Zain berkata, susulan Iaporan diterima, gera kan menca ri mngsa dijaIankan malam tadi di lokasi mngsa sering bermain namun gagaI memandangkan kawasan penca rian yang geIap menyu.karkan penca.rian.

“Tlada sebarang kecede raan ditemui pada bdan mngsa sebeIum myatnya dibawa ke Unit F0rensik Hspital Sultanah Nur Zahirah (HSNZ) Kuala Terengganu untuk be dah si.asat.

“K.es dikIasifikasikan sebagai ma ti menge.jut,” katanya.

Salam tkziah diucapkan. Semoga ibu dan keluarganya ku.at dan tbah. Al fatihah buat wildan syurga.

Sumber: hm