Semasa

‘Tnggu Mama Di Syurga Ye syg..’ Adik Irdina MninggaI Dihmpap Tlang Batu BotoI.

Alor Gajah: Kanak-kanak perempuan berusia empat tahun m.aut dihmpap tlang ba.tu botol di Kampung Bukit Nangka, dekat sini petang semalam.

Dalam kejadian jam 7 malam itu, Nur Iman Irdina, 4, ditemui berIumuran drah oleh ibunya, Aznynaqiah Mat Ali, 44, di beranda rumah keluarga.

Aznynaqiah berkata, sebelum kejadian Irdina bermain seorang diri di kawasan beranda itu dan dia ketika itu sedang menyiapkan juadah berbuka puasa di dapur.

“Arwh memang suka bermain di kawasan beranda itu dan semalam dia bermain seorang diri sementara abang dan kakaknya berada tldak jauh daripada arwh.

“Ketika itu saya sedang menyiapkan juadah untuk berbuka sebelum terdengar bunyi kuat seperti rntuhan.

“Saya berlari ke depan rumah dan ternampak arwh sudah dihe.mpap t1ang ba.tu botol,” katanya.

Menurutnya, t1ang batu botol itu memang sudah re.tak dan dia bercadang memba1kinya namun tidak menyngka keadaan itu mera gut nywa anak bongsu daripada lima beradik itu.

Aznynaqiah berkata, dia bersama adik dan ibunya bergegas membawa Irdina ke Hspital Alor Gajah.

“Doktor berusaha menyelamatkannya namun Allah SWT lebih menyayanginya selepas dktor mengesahkan arwh sudah meninggal dunia,” katanya sbak.

Sementara itu, Ketua PoIis Daerah Alor Gajah, Superintendan Arshad Abu ketika dihubungi mengesahkan menerima laporan kejadian dan pr0ses be dah si.asat sedang dijalankan.

Salam tkziah buat keluarga. Moga tabah atas kehiIangan anak tersayang. Al fatihah wildan syurga.

Sumber: hm