Semasa

‘Tnggu Mama Kat Syurga..’ AjaI Adik Hakimi 0tw Pergi Ke Sekolah Rmpuh MPV.

Petaling Jaya: Perjalanan seorang pelajar Tingkatan 4 pergi ke sekolah bertu.kar trgedi apabila dia ma.ut selepas motosikal ditungganginya meIanggar sebuah kereta di Perslmpangan Persiaran Mahogani-Jalan Rimba Riang 9/1, Kota Damansara, di sini, hari ini.

Ketua PoIis Daerah Petaling Jaya Asisten Komisioner Mohamad Fakhrudin Abdul Hamid berkata, pihaknya menerima makIumat berhubung kejadian itu 7.30 pagi tadi.

“S.iasatan awal mendapati kemaIangan itu berlaku 7.25 pagi ketika mngsa berusia 16 tahun berkenaan yang menunggang motosikal Yamaha Y15ZR dalam perjalanan ke sekolahnya dari Jalan Kuala Selangor-Kepong menghala ke Kota Damnsara.

“Sebaik tiba di lokasi kejadian, motosikal ditunggang mngsa meIanggar sebuah kenderaan pelbagai guna (MPV) Nissan Grand Livina dari arah hadapan ketika MPV itu mahu masuk slmpang kanan Jalan Rimba Riang 9/1,” katanya dalam kenyataan, hari ini.

Mohamad Fakhrudin berkata, kejadian itu menyebabkan mngsa disahkan mninggaI dunia di lokasi kejadian.

“S.iasatan berhubung k.es itu dijalankan mengikut Sksyen 41 Akta Pengangkutan Jalan (APJ) 1987.

“Orang ramai yang menyaksikan kejadian itu diminta menghubungi pegawai penyia.sat ke.s, lnspektor R Navalan di talian 014-2536820 bagi membantu si.asatan,” katanya.

Beliau turut mengingatkan ibu bapa dan penjaga supaya tldak membenarkan anak memandu tnpa lesen kerana tindakan boleh diambil mengikut Sksyen 39(5) Akta Pengangkutan Jalan 1987.

Al fatihah

Sumber: hm