Semasa

“Tok Ti Batuk Pun Comel.” Kemunculan Siti Nurhaliza Di Sepahtu Reunion Live 2022 Peminat Teruja Tengok!

Kemunculan penyanyi nombor satu negara, Dato’ Sri Siti Nurhaliza di Sepahtu Reunion Live 2022 pastinya membuatkan peminat teruja!

Semalam, ramai yang menyaksikan penyanyi kesayangan ramai itu berlakon di saluran Astro. Pastinya ia membuatkan peminat terhibur apabila amat jarang melihat anak kelahiran Kuala Lipis, Pahang ini berlakon.

Tok Tik memegang watak seorang kakak dengan nama Juwita yang melakukan pengorbanan untuk menjaga seorang adik setelah kematian kedua ibu bapanya. Namun kebahagiaan hidup bersama tidak lama apabila dia disahkan menghidap kanser hati. Adiknya (watak oleh Jeep Sepahtu) meninggal dunia ketika bekerja sempat mendermakan hati kepada kakaknya.

Walaupun genre komedi, namun garapan jalan cerita pengajaran dan elemen kesediahan ada, gelagat pelakon-pelakon sepahtu dan Tok Tik membuatkan peminat tidak kering gusi. Apa yang menarik perhatian adalah cara Tok Tik batuk akibat penyakit yang dialaminya.

Rata-rata di media sosial peminat berkongsi lakonan Tok Ti semalam. Dalam pada itu, menerusi Insta Storynya, Tok Ti mengucapkan terima kasih atas sokongan dan kerjasama team Sepahtu live. Serta memohoh maaf jika lakonannnya kurang berkesan. Namun katanya lagi, ia merupakan momen yang sangat bermakna dengan jalan cerita penuh pengajaran biarpun genre komedi.

Alhamdullillah, terima kasih buat semua yang dah menonton.. Maaf kalau ada kekurangan pada persembahan saya malam tadi, maklumla saya tak pandai berlakon .. Tq team #sepahtulive yang banyak bantu saya sepanjang latihan & live tadi.. Pengalaman yang sangat bermakna , dalam gelak tawa ada pengajarannya..

Komen Netizen

Sumber: ctdk