Semasa

‘Trgisnya Pemergianmu..’ Pakcik Sokeri MninggaI Dunia DigiIis Lori Sendiri.

PENDANG: Seorang pemandu lori ma ut selepas digiIis Iori miliknya sendiri selepas kenderaan itu menggeIungsur ke hadapan di kawasan kuari Bukit Perak, di Sungai Tiang, hari ini.

Mngsa, Mohd Sokeri Md Isa, 51, dari Sungai Tiang itu disahkan mninggaI dunia di tempat kejadian akibat cede ra prah digiIis kenderaan berat itu.

Ketua PoIis Daerah Pendang, Deputi Superintendan Arriz Sham Hamezah berkata, dalam kejadian jam 8.20 pagi mngsa sedang memu atkan Iori yang dipandunya dengan muatan ba.tu k.asar di lokasi kejadian.

Sebelum kejadian, beliau berkata, mngsa sedang meng1kat tali kanvas pada lori berkenaan namun secara tiba-tiba lori itu menggeIungsur ke hadapan.

“Mngsa cuba mema njat ke tempat duduk pemandu untuk menghntikan kenderaan itu namun terjtuh dan digiIis oleh lori berkenaan.

“Mngsa mengalami kecede raan dan mninggaI dunia di tempat kejadian manakala Iori mngsa terba bas dalam kawasan pagar kua ri,” katanya ketika dihubungi hari ini.

Arriz Sham berkata, myat mngsa kemudian dihantar ke Jabatan F0rensik Hspital Sultanah Bahiyah (HSB) di Alor Setar untuk proses bdah si.asat.

Beliau berkata, kejadian itu tldak membabitkan sebarang unsur kh1anat dan ke.s disi asat mengikut Sksyen 304A Kanun Kesksaan kerana dengan c.uai menyebabkan kemat1an.

Sementara itu, Ketua BaIai Bomba dan Penyelamat (BBP) Pendang, Penolong Penguasa Bomba Mohd Ezzat Emran Ezani berkata, pihaknya menerima panggilan berhubung kejadian itu pada jam 8.47 pagi.

Beliau berkata, sebaik tiba di lokasi, anggotanya dari BBP Pendang mendapati kejadian itu membabitkan kemaIangan sebuah lori 10 tan meIanggar pagar kuari.

“K0mander Operasi kemudian menemui mngsa dipercayai pemandu lori itu dalam keadaan rbah dan terbar1ng di dalam tapak kuari,” katanya.

Sumber: bh