Semasa

‘Trgisnya Pmergianmu Azuan..’ Motorsikal Terperosok Dlm Kereta, Rkannya Prah.

BaIing : Seorang penunggang motosikal mau.t manakala empat lagi termasuk seorang ba.yi lelaki cede.ra dalam nhas di Kampung Batu Dua, Kuala Ketil di sini petang semalam.

Dalam nhas jam 6 petang, Mohamad Shahrul Azuan Mohamad Saad, 22, yang menunggang motosikal Honda RS150R ma.ut di tempat kejadian.

Motosikal pemuda dari Kampung Charok Bemban, Kupang itu bertmbung dengan kereta Proton Wira dinaiki sepasang suami isteri bersama ba.yi mereka.

Ketua PoIis Daerah, Superintenden Shamsudin Mamat berkata, kereta Proton Wira dari arah Sungai Petani menghala ke BaIing itu hiIang kawaIan lalu memasuki laluan bertntangan dan bertmbung dengan motosikal dinaiki Shahrul bersama rakannya.

“Selepas bertmbung, kedua-dua kenderaan tersebut mermpuh pokok kelapa sawit di bahu jalan sehingga menyebabkan motosikal tersebut terper0sok ke dalam kereta Wira,” katanya di sini, hari ini.

Menurut Shamsudin, pemandu kereta tersebut bersama isterinya ced.era ringan tetapi ba.yi mereka berusia tiga bulan yang dipa.ngku ibunya cede.ra prah. Rakan Shahrul turut mengalami cede.ra prah.

Katanya, kesemua mngsa dihantar ke Hspital Sultan Abdul Halim (HSAH) untuk rwatan lanjut, manakala bdah s.iasat myat mngsa dijalankan di Unit F0rensik, Hspital Kulim setelah mendapat keputusan Uj1an C0vld-19.

Salam tkziah buat keluarga Allahyrham shahrul izuan. Moga tabah atas kehiIangan insna tersayang. Al fatihah

Sumber:UTUSAN